Gratis filmvisning for ansatte og studenter ved UiT i Narvik

UiT Norges arktiske universitet er samarbeidspartner med Tromsø International Film Festival (TIFF). I forbindelse med TIFF 2020 ønskes ansatte og studenter ved UiT i Narvik velkommen til en gratis filmaften 16. januar kl. 19.00 på Mea, Aurora Kino, Narvik.
NB! Begrenset antall plasser. Husk påmelding!

Filmen som vises er den rumenske dokumentaren "Collective" fra 2019 av Alexander Nanau. FIlmen handler om omstendighetene rundt brannen som brøt ut i en nattklubb i Bucharest i 2015. Les mer om filmen her.

Påmelding skjer gjennom påmeldingslinken her på siden.
Nyoppussede Mea har kun 22 seter, derfor er det først til mølla-prinsippet som gjelder for de som ønsker å se filmen.

Omtale av filmen: "Denne dokumentarfilmen «plays out like a thriller». Ingen intervju, ingen som tegner og forklarer; metoden kalles for observerende, men det høres altfor passivt ut. Vi er til stede der hvor det foregår når dette modige og utrettelige journalistteamet etterforsker omstendighetene rundt brannen som brøt ut i en nattklubb i Bucharest i 2015 og hva som skjedde i kjølvannet."

Fra Variety sin anmeldelse av "Collective": "Every now and then a documentary doesn’t just open your eyes but tears you apart by exposing a moral rift with resonance far beyond the film’s home country. “Collective,” Alexander Nanau’s explosive observational documentary about unfathomable corruption at the heart of the Romanian medical industry, is such a work. (…) This is truly a documentary for our times, deserving of widespread exposure.”
Her kan du lese mer om TIFF og festivalprogrammet for 2020.

Når: 16. januar 2020 kl. 19.00–20.50
Hvor: Mea, Aurora Kino, Narvik