[OPPDATERT] Oppgradering av VPN tjenesten ved UiT

Målgruppe: studenter, ansatte
Opprettet: 04.10.19 11:26
Sist oppdatert: 10.10.19 13:12

Oppdatering 10.10.19

Oppgraderingen ble ikke fullført. Vi støtte på feil som gjorde at VPN-tjenesten måtte rulles tilbake til utgangspunktet. Vi kommer tilbake med ny dato for oppgraderingen.


Onsdag 09.10.19 (klokken 18:00) oppgraderer Avdeling for IT VPN tjenesten ved UiT. Denne oppgraderingen medfører blant annet at vi får økt antall samtidige pålogginger fra 200 i dag til ca. 7000. Vi har over lengere tid hatt problem med at vi går tom for lisenser i løpet av dagen, noe som har medført at brukerne av tjenesten ikke har fått logget inn. Denne oppgraderingen vil løse dette problemet.

Hvem er berørt av denne oppgraderingen?

Alle som benytte VPN ved UiT for å nå tjenester som krever dette

Hvordan berører dette meg?

Hvis du benytter VPN i dag, så vil følgende skje

1.       Du har Cisco VPN Anyconnect tilgjengelig på en universitetseid datamaskin du disponerer: Når du starter VPN vil den be om å bli oppdatert til en ny versjon. Velg ja til dette og koble til som før

2.       Du benytter en universitetseid datamaskin som ikke har Cisco VPN Anyconnect innstallert: Den nye klienten er tilgjengelig i Software Center (Windows) og Managed software Center (Mac)

3.       Du har en privat datamaskin (Win eller Mac) og ønsker å installere Cisco VPN Anyconnect: Logg deg inn på nettsiden https://vpn.uit.no og installer klienten (Krever at du har administratorrettigheter på maskinen)

Du vil også finne informasjon om dette på nettsiden: https://uit.no/om/orakelet/frag?p_document_id=318043

Vil det bli noe utilgjengelighet av tjenesten i forbindelse med dette?

Det vil kun være en kortvarig stopp i tjenesten i forbindelse med at vi skifter over til ny server, men det kan påventes ustabilitet i perioden 18:00 – 20:00 på onsdagskvelden.


Spørsmål vedrørende denne driftsmeldingen rettes til:

Orakelet
Seksjon for Brukerstøtte ved Avdeling for IT
UiT Norges arktiske universitet
Hjemmeside: http://uit.no/orakel
E-postadresse: orakel@uit.no
Telefon: +47 776 44544


Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne