Russisk filmklubb ved UiT

Velkommen til den russiske filmklubbens siste filmvisning denne sesongen!

Mandag, den 11. november, viser vi semestrets siste film – "Black Lightning" (2009, 100 min, engelske undertekster).

Dette er en russisk film om en superhelt.

En helt vanlig student Dima Maikov, får fra sin far til sin 20-års bursdag en gave: bil GAS M-21 Volga. Denne type bil var veldig populær, men …for over 40 år siden. Nå det er nesten ingen som bruker slike biler, og Dima skjemtes å kjøre den.

Men det som Dima ikke vet er at denne bilen sto i et hemmelig laboratorium, som ble stengt for mange år siden. Laboratoriumet hadde funnet opp en «nanokatalisator», som kunne omdanne vanlig bensin til er superkraftig drivstoff. Ved bruk av den «nanokatalisatoren» laget laboratoriumet en superbil som kunne fly, og katalysatoren står fremdeles i bilen.

Tilfeldigvis oppdager Dima superkreftene i bilen, som kommer godt med når Moskva er blokkert av trafikkork. Han begynner å bruke sin mirakelmaskinen for å tjene raske penger som blomsterbud, men etter den tragiske hendelsen som skjedde med ham, våkner han opp og begynner å bruke sin mirakelbil for å hjelpe mennesker. Han kommer der noen treger hjelp og forsvinner så raskt, at han får et kallenavn «Det Svarte linet».

Men en ondskapsfull forretningsmann Kuptsov vet også om «nanokatalisatoren». Han ønsker å få tilgang til diamanter som ligger dypt under Moskva, og derfor trenger han «nanokatalisatoren» for å bore seg nedover under Moskva. Han bryr seg ikke så mye om at mange mennesker vil dø i Moskva av alle ødeleggelsene.  Det Svarte linet må stoppe ham.

Filmen presenteres av Elena Bjørgve, universitetslektor i russisk språk ved UiT.

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 11. november 2019 kl. 18.00–20.00
Hvor: Kinosalen 6.222 (hus 6 i Teorifagbygget)
Studiested: Tromsø
Målgruppe: Studenter, Gjester / eksterne, Ansatte
Kontakt: Svetlana Sokolova