Polarhistorisk filmvisning: Amundsen (2019)

Gikk du glipp av den ordinære visningen av Espen Sandbergs ferske spillefilm AMUNDSEN (2019)? Ønsker du å se filmen på nytt, denne gangen med et historikerblikk og anledning til fordypning?

 

Verdensteatret, Polarmuseet og historikerforeningen HIFO Tromsø inviterer til film og viten på Verdensteatret. Filmen innledes av polarhistoriker Lena Aarekol, mangeårig leder av Polarmuseet og nå direktør ved Norges arktiske universitetsmuseum, UiT. Aarekol har nylig skrevet om Roald Amundsen – den husmoderlige polarhelten.

Slik omtaler Verdensteatret filmen:

Hvordan kunne Roald Amundsen, en ukjent mann fra fattige Norge, bli verdens største polfarer gjennom tidene? Svaret ligger ikke i en enkelt ekspedisjon, men i en dramatisk storfilm om livet til en helt ekstrem mann.

Som liten gutt blir Roald fascinert av polfarere. I en tid hvor hele verden enda ikke er utforsket, bestemmer han seg for å plante det norske flagget på verdenskartet. Han ofrer alt for å nå drømmen, men betaler en høy pris privat. Mens Roald jakter på rekorder, blir hans trofaste storebror Leon igjen i Norge og tar støyten for Roalds overmot, kjærlighetslengsel og økonomiske problemer. Er det verdt det?

Filmen AMUNDSEN er en dramatisering av virkelige hendelser. Den lar oss bli kjent med mannen bak nasjonalikonet gjennom ekstreme ekspedisjoner i utrolig natur, hans kompliserte kjærlighetsliv og det turbulente forholdet til sin egen bror.

Kjøp billetter her

Se arrangementet på Facebook

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 29. august 2019 kl. 20.30–22.30
Hvor: Verdensteateret
Studiested: Tromsø
Målgruppe: ansatte, studenter, gjester / eksterne