Suppe & Snakk: "NUK - Ny Ung Kunst, kunstfestival på de unges premisser?"


På vårens siste Suppe & Snakk- foredrag er temaet "NUK - Ny Ung Kunst", en inkluderende kunstfestival for unge med ulik funksjonsevne og bakgrunn.

Festspilldirektør Maria Utsi kommer for å fortelle om festivalen, som årlig holdes under Festspillene i Nord-Norge (FINN). Nanna Kathrine Edvardsen, doktorgradsstipendiat ved Institutt for Vernepleie, vil gi oss et innblikk i et spennende forskningssamarbeid som pågår mellom FINN og UiT.

 

Festspilldirektør Maria Utsi Foto: Øyvind Arvola
Stipendiat Nanna K. Edvardsen Foto: Privat
Hvert år kommer omkring 150 unge til Harstad for å delta på ulike kunst- og kulturverksteder under Festspillene. NUK- festivalen skal være et møtested hvor unge kan møtes på tvers av kjønn, etnisitet og funksjonsevne, og utvikle sitt kreative og kunstneriske potensiale - uansett forutsetning og kompetanse.
I 2016 startet et forskningssamarbeid om festivalen mellom FINN og UiT, og siden sommeren 2017 har forskerne observert og intervjuet deltakere, ledsagere, instruktører og arrangører før, under og etter NUK.
Prosjektet har siden den gang blitt en del av doktorgradsstudien til Nanna Kathrine Edvardsen, som skal levere sin avhandling i 2021. Målet er at forskningsprosjektet skal bidra til å utvikle festivalen i en bærekraftig retning.

I Suppe & snakk- foredraget vil Utsi og Edvardsen gi et innblikk i erfaringene så langt, både med festivalen og med forskningsprosjektet.

Ta lunsjen i flotte Panorama kaffebar på UiT Harstad!
Salg av suppe fra kl. 11.00.

Velkommen!

NUK - Ny Ung Kunst Foto: FINN

 

 

 

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 13. juni 2019 kl. 11.30–12.15
Hvor: Panorama kaffebar
Studiested: Harstad
Målgruppe: ansatte, studenter, gjester / eksterne, inviterte
Kontakt: Campusadministrasjonen