Lørdagsuniversitetet: Meningen med døden. (Tromsø)

Gjør døden livet meningsløst? Eller gir døden meningen til livet? På Lørdagsuniversitetet snakker filosof Heine Holmen om hvordan døden kan gjøre et kort og sårbart menneskeliv meningsfullt.

Det eneste sikre vi vet i livet, er at det en dag er slutt. Noen av oss løper på tredemøller for å holde døden på avstand, andre kjøper livsforsikringer og mange kjenner på en frykt for det som venter. Vi skal dø.

Døden kan gjøre at vi stiller spørsmål ved om livet kan ha mening. Siden vi strever med svaret dikter, synger og vitser vi med døden.

På Lørdagsuniversitetet vil Heine Holmen forsvare tanken om at et relativt kort menneskeliv har mening og verdi nettopp i kraft av at vi er sårbare og ikke lever så lenge.

Når:
02.03.19 kl. 13:00 - 14:00