Concerto Grosso Borealis

Velkommen til konsert! Det fantastiske russiske strykeorkesteret Saturnalia møter stjernepianisten Sergej Osadchuk og et av Norges mest velrennomerte ensembler, saxofonkvartetten NoXaS. Det hele dirigeres av Thomas Rimul.

To komponister, Russiske Boris Napreev og Wolfgang Plagge, har komponert hver sin Concerto Grosso til anledningen. Konsertturnéen har som mål å skape broer gjennom kulturell utveksling, og å lære av hverandres musikktradisjon. Ved siden av de to nye verkene blir det også kammermusikk av Sjostakovitsj og Lasse Thoresen, Jostein Stalheim og Jon Øivind Ness. Konsertturnéen støttes av Barentssekretariatet.
Inngang kr. 150,-.

CONCERTO GROSSO BOREALIS

Tromsø Domkirke onsdag 24. oktober kl. 19:00
Narvik Kulturhus torsdag 25. oktober kl. 19:00
Finnsnes Kirke fredag 26. oktober kl. 19:00
Harstad, Galleri Nord-Norge lørdag 27. oktober kl. 18:00

 Bilde av orkesteret Saturnalia

Saturnalia 
Saturnalia kammerorkester ledes av Praskovya Tanikova og ble dannet rundt et særdeles blomstrende strykemiljø ved Alexander Glazunov musikkonservatorium i Petrozavodsk. De har den fantastiske russiske stryketradisjonen i blodet, men har samtidig med seg det unge friske og nyskapende som preger den nye generasjonen musikere i Russland.

Bilde av saxofonkvartetten NoXaS 

NoXaS
Lars Lien, Ida Kristine Zimmermann Olsen, Roger Andreas Holme, René Wiik. 
NoXaS er en norsk saxofonkvartett som ble etablert i 2007 og har siden den gang markert seg som et kvalitetsensemble med samarbeidspartnere blant de fremste norske utøvere og orkestre. De har vært solister med Oslo Filharmoniske Orkester og Forsvarets Musikkorps, og var sist aktuelle med konsert under Festspillene i Bergen i samarbeid med vokalgruppen Nordic Voices. Kvartetten bruker snart 100 år gamle instrumenter som har en helt spesiell varme og overtonerikdom. Kvartettens medlemmer har enkeltvis i en årrekke deltatt i forskjellige konstellasjoner som musikere både nasjonalt og internasjonalt gjennom et utall konserter, plateinnspillinger og turnéer.

Bilde av pianisten Sergej Osadchuk 

Sergej Osadchuk
Sergej Osadchuk studerte ved Moskva Konservatorium hos prof. P. Messner (elev og assistent til E. Gilels) og har derfra tatt med seg den tradisjonsrike russiske klavertradisjonen. Han kan vise til en omfattende konsertvirksomhet som solist, kammermusiker og akkompagnatør, og har vært solist med Moskva Filharmoniske Orkester, Moskva Radio- Orkester, Jönkjöping Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester og Oslo Camerata m.m. Han kombinerer sin konsertkarriere med undervisning og har gitt og mesterklasser i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Storbritannia, Italia, Russland. Osadchuk har utgitt en rekke CD-innspillinger med bl.a. Morten Karlsen (bratsj), M. B. Kjelland (sang) med mer.  Sergej Osadchuk er professor i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

Thomas Rimul

Thomas Rimul avla sin diplomeksamen i direksjon ved Norges Musikkhøgskole i 1998.
Han er kunstnerisk leder for Ensemble Ernst, et av Nordens ledende samtidsensembler, sjefsdirigent for Arktisk Sinfonietta i Tromsø og etablert som en profilert fortolker av samtidsmusikk. Med disse, og andre orkestre og ensembler, har han urframført over hundre verker, og han ble i 2011 kåret til Årets utøver av Norsk komponistforening sammen med Ensemble Ernst.
Han har dirigert de fleste av de norske orkestrene og gjester jevnlig de profesjonelle korpsene og andre aktører i musikklivet, og har plateutgivelser med blant andre Ensemble Ernst, Bodø Sinfonietta og Kringkastingsorkesteret bak seg. Han har undervist ved Norges Musikkhøgskole og avsluttet våren 2017 et toårig stipendiat ved Universitetet i Stavanger. Gjennom sitt engasjement i prosjektet «Transposisjon» har han flere ganger dirigert Vietnams nasjonale symfoniorkester og undervist vietnamesiske dirigenter.

 

 

 

 

Når: 24.10.18 kl 19.00–21.00
Hvor: Tromsø Domkirke
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Ansvarlig: Arne Elvemo
Legg i kalender