Gilbert meets Horton: Let`s talk about solidarity

Global helseforkjemper Richard Horton utnevnes til æresdoktor ved UiT Norges arktiske universitet. Senter for arktisk og global helse inviterer i den anledning til solidaritetssamtale mellom Richard Horton og Mads Gilbert.

Richard Horton, redaktør av det prestisjefylte, medisinske tidsskriftet  The Lancet, mottar utmerkelsen på bakgrunn av sitt sterke engasjement for global helse og solidaritet. Han er kjent for sine kontroversielle publikasjoner om en rekke tema, som eksempelvis  "An open letter for the People in Gaza (2014). Horton har engasjert seg sterkt i global og bærekraftig helse (planetary health), og oppfordrer universiteter i alle land til å engasjere seg i en felles kamp for "god helse for alle", jf. FNs 3.bærekraftmål: Good Health and wellbeing.

Mads Gilbert er spesialist i anestesiologi og klinikkoverlege ved Akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset Nord Norge (UNN). Han har vært professor II i  akuttmedisin ved UiT Norges arktiske universitet siden 1995. Gilbert har også over lang tid vært engasjert i solidaritetsarbeid, særlig i Palestina, og har en rekke ganger vært i legetjeneste i området. I 2013 ble han tildelt St. Olavs orden.

Det blir mulighet til å stille spørsmål. Vi serverer kaffe og sjokolade!

Vel møtt til en inspirerende ettermiddag!

Når:
25.09.18 kl. 16:30 - 18:00