Boklansering: Henning Howlid Wærp: TIL ISKANTEN (dager og netter)


Boklansering: Henning Howlid Wærp: "TIL ISKANTEN (dager og netter". I diktsamlingen "TIL ISKANTEN (dager og netter)" følger vi et diktjeg på reise etter isen, både bokstavelig og metaforisk, og humoristisk.

I 2017 ga Henning Howlid Wærp, professor i nordisk litteratur ved ISK, ut fagboka "Arktisk litteratur. - Fra Fridtjof Nansen til Anne B. Ragde." I år bruker han stoffet til egen kreativ skriving, og kommer med diktsamlingen "TIL ISKANTEN (dager og netter)". Her følger vi et diktjeg på reise etter isen, både bokstavelig og metaforisk, og humoristisk. I Illulissat på Grønland får han oppleve is så det holder, i Arkhangelsk kommer han syv uker for tidlig til å fotografere isløsningen på elva Dvina – når isen endelig går, er visumet til Russland gått ut. I Salt Lake City skal han besøke ishavsskuta St. Roch, på utstilling i byen, mens Orknøyene oppleves i spennet mellom å være en nordlig periferi i dagens Storbritannia og et øysentrum i en tidligere norrøn kultur. 

Skrivemåten henter inspirasjon fra reiseskildringen som sjanger. Hovedpersonen i en reiseskildring er ikke den reisende, men reisens situasjoner, har det vært sagt. Diktene er en rekke slike møter med naturfenomener og landskap, mennesker og samfunn – ikke stille kontemplasjon eller introvert selvgranskning, men en voldsom appetitt på fenomenene i verden. 

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
15.06.18 kl. 21:00 - 23:00
Hvor:
Stamsund, Eilertsen og Granados teater
Studiested:
Tromsø
Målgruppe:
Alle
Ansvarlig:
Henning Howlid Wærp
Telefon:
77644235
Vedlegg / Bilder
PRESSEMELDING Til iskanten juni 2018