[LØST] Problem med fargeutskrift (med midlertidig løsning) / Colour printing problem (with temporary solution)

Dato/tid: 06.02.2018 00:00 - 09.04.2018 00:00
Målgruppe: Studenter, Ansatte
Opprettet: 06.02.18 14:02
Sist oppdatert: 05.04.18 09:50

Den nye skriverdriveren er nå på plass på alle maskiner, så det er ikke lenger nødvendig å sette den ekstra innstillingen. Det er heller ikke nødvendig å sette den tilbake, da alle innstillingene ble resatt ved driverinstalleringen.

Hvis det ikke virker som forventet kan du se om det hjelper å kjøre Reset my printers fra Software center. Logg så av og maskinen igjen.


Denne driftsmeldingen ble opprinnelig ikke sendt ut på epost, men lå kun tilgjengelig på http://uit.no/orakel. Fordi så mange har blitt berørt av feilen, sender vi den nå ut likevel:

I et forsøk på å løse det opprinnelige problemet (se under) ble det sendt ut en endring i skriverdriveroppsettet som gjør at ved mindre man setter en innstilling manuelt (klikk her for å se veiledning), skriver man ut i svart-hvitt, selv om man tar bort haken for Xerox Black and White. Man må med andre ord både ta bort haken for Xerox Black and White og sette den nevnte innstillingen for å få fargeutskrift.

Denne veiledningen (klikk for å se) viser hvordan du setter innstillingen permanent, ikke bare per utskrift (du må fremdeles ta bort haken for Xerox Black and White per utskrift for å få farger).

Fargeutskrift er også tilgjengelig fra http://mobilprint.uit.no

Vi beklager ulempen. Vi jobber med å finne en bedre løsning som ikke krever at man setter denne innstillingen selv.


English

This message was initially only available on http://uit.no/orakel. Due to the number of affected users, we decided to submit it by email also.

In an attempt to solve the original problem (see below, norwegian only), a change was made to the printerdriver that  resulted in black and white print only, even thought the Xerox Black and White option was unchecked. Apply these changes to fix this. Printing in colour is also available from http://mobilprint.uit.no. This is a temporary solution until the main issue is resolved.


Opprinnelig melding:

Vi har oppdaget en feil i forbindelse med utskrift i den siste versjonen av Windows, som er i ferd med å rulles ut til alle windows 10-maskiner, se egen driftsmelding

Feilen består i at vi inntil videre ikke har mulighet til å styre driverinnstillingene, som igjen betyr at fargeutskrift kan være satt som standard. Dette er ikke ønskelig, og spesielt ikke for studenter, som betaler fire ganger mer for  fargeutskrift enn svart-hvitt (0.20/0.80).

Vi må derfor be alle om å sette denne innstillingen manuelt. Det skal bare gjøres en gang, slik.

Den nye versjonen av Windows er også berørt av en annen utskriftsfeil som gjør at man ikke får skrevet ut fra Edge og andre "nye" windowsapper. "Gamle" applikasjoner som feks. Office 2016 og Adobe Acrobat Pro er ikke berørt. Dette kan løses midlertidig ved å kjøre "Reset my printers" fra Software center. Når maskinen startes på nytt må den kjøres igjen.


Spørsmål vedrørende denne driftsmeldingen rettes til:

Orakelet
Seksjon for Brukerstøtte ved Avdeling for IT
UiT Norges arktiske universitet
Hjemmeside: http://uit.no/orakel
E-postadresse: orakel@uit.no
Telefon: +47 776 44544


Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne