Flyktning i Norge med fokus på barn, unge og deres familier

Åpen forelesning om det å være flyktning i Norge med fokus på barn og unge og deres familier.

Forelesningen tar opp begreper som brukes i flyktningfeltet og gir en kort beskrivelse av asylprosessen, samt ulike stress-, risiko- og beskyttelsesfaktorer i flyktningbarns liv.

Hva kan dempe effekten av belastninger før og nå?
Hva vet vi om deres psykisk helse og psykososiale behov?

Traumer og traumatisering, bl.a. den tredelte hjernen og «toleransevinduet» , samt hvordan få til gode møter og traumebevisst omsorg  vil også være en del av denne forelesningen.

Denne forelesningen kan passe for behandlere, helse- og sosialpersonell, lærere, barnehagepersonell, mottaksansatte m.fl.

Forelesningen er en del av emnet Forebyggende psykisk helsearbeid rettet mot barn og unge (HEL-3505) og tilbys i samarbeid med RVTS Nord.

Foreleser: Psykologspesialist Marit C. Borchgrevink, RVTS Nord.

Ill.foto:Colourbox

Når:
31.01.18 kl. 12:15 - 15:00
Hvor:
Campus Alta Seiland (BT3 A203-AUD)
Studiested:
Alta