Reprise av bokforedraget På livets grense


På grunn av stor interesse for Erik Sveberg Dietrichs bokforedrag tidligere i høst, setter vi opp en reprise på Polarmuseet torsdag 14. desember kl. 1900. Velkommen!

Velkommen til bokpresentasjon og foredrag ved lege og forfatter Erik Sveberg Dietrichs. Dietrichs vil snakke om sin nye bok "På livets grense: Hvordan kroppen takler ekstrem natur". Boka forener medisinsk kunnskap og sosialantropologi i det som beskrives som en ferd inn i kroppen og ut i verden.

Hva skjer i kroppen når den blir utsatt for ekstrem kulde, varme, høyde og dybde? Hvordan tilpasser vi oss og overlever under slike forhold?
 
Hva hadde de klimatiske forholdene å si for Roald Amundsen og Robert Falcon Scott under det såkalte kappløpet om Sydpolen for mer enn hundre år siden? Vi vil få historier om overlevelse og eventyrere som har ferdes i ekstreme miljøer, og lære mer om hva som skjer med kroppen når mennesker lever eller ferdes i utsatte områder.

Velkommen til Dietrichs foredrag på Polarmuseet.

Det vil også bli anledning til å kjøpe boka (kontanter eller Vipps).
 

Forfatterdebutant Erik Sveberg Dietrichs (f. 1985) er lege ved Klinisk farmakologi, UNN, og forsker i akuttmedisin og anestesiologi ved UiT – Norges arktiske universitet.
 
Den populærvitenskapelige boka "På livets grense" er et resultat av hans doktorgradsarbeid fra 2015.
 
Boka ble utgitt i august i år på Humanist forlag, og er en av satsningsbøkene til NORLA (som fremmer norsk litteratur i utlandet) denne høsten.
Les mer om boka her: http://norla.no/nb/books/879
Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
14.12.17 kl. 19:00 - 20:30
Hvor:
Polarmuseet
Studiested:
Tromsø
Målgruppe:
Alle
Skip to main content