På livets grense: Hvordan kroppen takler ekstrem natur


Velkommen til bokpresentasjon og foredrag ved lege og forfatter Erik Sveberg Dietrichs. Dietrichs vil snakke om sin nye bok "På livets grense: Hvordan kroppen takler ekstrem natur". Boka forener medisinsk kunnskap og sosialantropologi i det som beskrives som en ferd inn i kroppen og ut i verden.

 

 

OBS: Arrangementet er flyttet fra Polarmuseet til Tromsø Museum for å gi bedre plass til mange interesserte tilhørere.

 

Scott på Sydpolen


Hva skjer i kroppen når den blir utsatt for ekstrem kulde, varme, høyde og dybde? Hvordan tilpasser vi oss og overlever under slike forhold? Hva hadde de klimatiske forholdene å si for Roald Amundsen og Robert Falcon Scott under det såkalte kappløpet om Sydpolen for mer enn hundre år siden?
 
Vi vil få historier om overlevelse og eventyrere som har ferdes i ekstreme miljøer, og lære mer om hva som skjer med kroppen når mennesker lever eller ferdes i utsatte områder.

Velkommen til iskaldt foredrag og varm solbærtoddy på Tromsø Museum.
 
 

 
Forfatterdebutant Erik Sveberg Dietrichs (f. 1985) er lege ved Klinisk farmakologi, UNN, og forsker i akuttmedisin og anestesiologi ved UiT – Norges arktiske universitet.
 
Den populærvitenskapelige boka "På livets grense" er et resultat av hans doktorgradsarbeid fra 2015.
 
Boka ble utgitt i august i år på Humanist forlag, og er en av satsningsbøkene til NORLA (som fremmer norsk litteratur i utlandet) denne høsten. 
 
Les mer om boka her: http://norla.no/nb/books/879
Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
26.10.17 kl. 19:00 - 20:00
Hvor:
Tromsø Museum
Studiested:
Tromsø
Målgruppe:
Alle
Skip to main content