Lær video med mobil!


Dette er kurset for deg som vil lage profesjonell video med mobil. Du lærer det viktigste om journalistisk historiefortelling, opptaksteknikk og redigering.

Nye mobiltelefoner har så gode kameraer at vi kan lage video av høy kvalitet med enkle verktøy. Du lærer det viktigste om grunnleggende videoteknikk, mikrofonbruk, stativ, lys og komposisjon. Du vil få se gode eksempler og prøve deg på oppgaver som gjør deg til en bedre videojournalist. Vi legger opp kurset slik at du raskt skal være i stand til å fortelle dine egne historier.

Det viktigste i dette kurset er historiefortelling. Vi vil se på hvordan man forteller raske nyhetshistorier med eller uten voiceover. Vi vil jobbe med intervjuteknikk som gir oss et godt grunnlag for videre redigering. Vi kommer til å øve på sekvenser og visuell fortellerteknikk.

Kunnskap om de forskjellige delene en film er satt sammen av blir av stor viktighet når du skal sette sammen din egen film.

Vi lover deg en spennende dag med utfordrende oppgaver.

Du lærer:
Gjøre opptak og redigere ferdig film på mobil. Intervjuteknikk, kamerateknikk og mikrofonbruk. Du vil lære redigering på mobil eller iPad. Vi kommer også til å gi råd om redigering på Mac eller PC, men det er ikke hovedfokus på dette kurset.

Krav til utstyr:
– Smarttelefon (iPhone eller Android) som er nyere enn to år. Husk lader og ledig minnekapasitet på telefonen.

– Vi anbefaler å kjøpe en mygg eller retningsstyrt mikrofon som passer til telefonen.

– Det finnes mange små stativer som passer til telefonen. Dette gir ekstra støtte for gode filmopptak.

– iMovie redigeringsprogram må lastes ned for iPhone-brukere (App Store)

– KineMaster Pro redigeringsprogram for Android-brukere

Jon Terje Hellgren Hansen.
Jon Terje Hellgren Hansen. Foto: Visualdays

Om kursholderen:
Jon Terje er kreativ partner i Visualdays og arbeider primært med video, oftest hele prosessen fra konsept og manusutvikling, via opptak, til ferdig redigert film. Jon Terje var leder av fotoavdelingen i Dagbladet fra 2007 til 2010, og før det jobbet han som fotograf og bildedesker i samme avis. Han hadde sin første faste fotojobb i Nordlandsposten.

Ved siden av å ta bilder, arbeider Jon Terje mye med undervisning, og han har holdt en rekke kurs i storytelling og videoproduksjon for de fleste av landets største medieredaksjoner.

Kursavgift:
Kroner 500,-

(Dette kurset koster vanligvis kroner 3500,- når det arrangeres av Institutt for Journalistikk.)

Avgiften internfaktureres via omposteringsbilag som vi sender ut. Deltaker må selv sørge for å få bilaget attestert og anvist på sin avdeling.

Bindende påmelding. Vi har plass til 10 deltakere, så her gjelder først til mølla-prinsippet.

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
16.01.18 kl. 09:00 - 16:00
Hvor:
Klasserom 5, Harstad
Studiested:
Harstad
Målgruppe:
Ansatte


Påmelding
Påmeldte: 4 av 10 (maks)
Meld deg på her!
Påmeldte: 4
Marit Elisabeth Harr
Kirsti Nikolaisen
Gunn-Tove Minde
Lisbeth Paulsen Bøe
Skip to main content