Hesten - menneskets beste venn?

Mennesket har stor glede og verdi av hesten, viser vår forskning. Vi ønsker å dele denne verdien under årets forskningsdager.

Professor Anita Maurstad ved Tromsø Museum - Universitetsmuseet har forsket på relasjonen mellom menneske og hest siden 2011. Hennes forskning viser at hesten er av stor verdi for mennesket. Søndag 24. september deler vi denne gleden og verdien med voksne og barn.

Sammen med Tromsø Travlag og Islandshestklubben Vikingur inviterer vi til hesteaktiviteter ved Ramfjord stall på formiddagen. På ettermiddagen deler vi kunnskap om hest på Tromsø Museum - Universitetsmuseet. Vi inviterer til undring rundt samspillet mellom menneske og hest. Har hesten lik glede av mennesket som mennesket har av hesten?

Program:

10.30 Buss fra museet til Ramfjord stall- og ridebane. Busstransporten er gratis.

11.15 Visning av travløp, gangartsridning, stallbesøk, runderidning og kafè v/ Tromsø Travlag og Islandshestklubben Vikingur

13.15 Buss retur til museet

14.10 Det store spranget v/ Sune Hansen (far) og Amanda Hansen (datter)

14.30 Menneskets glede ved hesten v/ Anita Maurstad, professor kulturvitenskap

15.00 Hestens glede ved mennesket v/ Crispin Parelius Johannessen, billedkunstner og hesteterapeut

15.30 Avslutning

 

Kjøreveiledning: Ønsker du å kjøre selv foregår arrangement ved det som offisielt heter Tromsø Travbane, Ramfjordmoen. Kjør mot Ramfjord, på Fagernes tar du av mot Breivikeidet; oppe på flata tar du av til venstre ved de hvite skiltene hvor det bl.a. står Eiscat og Travbane.

 

 

VELKOMMEN!

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 24. september 2017 kl. 10.30–15.30
Hvor: Ramfjord stall- og ridebane og Tromsø Museum
Studiested: Tromsø
Målgruppe: alle