UiT frokost valgspesial med Anders Todal Jenssen: An election for dummies?

Hvordan fremstilles velgerne i valgforskningen? Er de sofistikerte eller kunnskapsløse? Og hvilken betydning har ulike fremstillinger av velgernes kompetanse for hvilke hypoteser forskere bruker og for politiske partier strategier i valgkampen?

Dette er noen av de overordnede spørsmålene vi har invitert en av Norges fremste valgforskere til å diskutere. Professsor i statsvitenskap ved NTNU, Anders Todal Jensen, mener at både forskere og politiske strateger har et for enkelt bilde av velgerne, og vil trekke inn eksempler fra politiske strateger fra valgkampen for å nyansere og diskutere hvordan vi kan forstå velgerne i valgforskningen. 
Undertittelen er: Who are the real dummies? 
Så her kan vi forvente en spenstig analyse av valgkampen! 

Vi har også invitert Martin Lægland, politisk redaktør i avisa iTromsø, til å kommentere og analysere Stortingsvalget i Troms. Han skrev bacheloroppgave om forholdet mellom kommunikasjonsbransjen og politikk da han avsluttet graden sin i statsvitenskap ved UiT for to år siden. Lægland er invitert tilbake for å gi et innblikk i hvordan valgkampen utspiller seg fra pressens ståsted. 

Moderator: Valgforsker og instituttleder Marcus Buck

(gratis) frokost og kaffe serveres fra klokka 08:45.  
UiTfrokost blir som vanlig arrangert på auditorium B-1005, rett innefor inngangen til UiT i Breivika - 50 meter ovenfor busstoppet. 

Vel møtt til høstens første UiT-frokost, og hvis du vil være med å arrangere flere i høst, blir det et kort møte i pausen før neste forelesning på fagdagen for å sette ned ei arbeidsgruppe. 

Velkommen!

Når: 01.09.17 kl 09.15–11.00
Hvor: B-1005, HSL-fakultet
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Telefon: 95702600
E-post: berit.kristoffersen@uit.no
Legg i kalender
Vedlegg / Bilder: