Utforsk UiT!


23. september åpner universitetets dører i Breivika, og alle store og små inviteres til "Den store kunnskapsjakten: Utforsk UiT!"Lørdag 23. september inviterer vi deg til å bli med og utforske noe av det spennende som foregår her på UiT Norges arktiske universitet, studiested Tromsø i Breivika. Aktiviteter for barn og voksne i alle aldre, og alle er invitert til å bli med på "Den store kunnskapsjakten"!

Delta på aktiviteter, omvisninger, foredrag og konkurranser, og vær med på klistremerkejakten og vinn en premie hvis du samler inn alle klistremerkene!

Se frem til en lærerik og spennende dag for deg og hele familien.


Lenkene åpner nytt kart eller MazeMap appen på mobil (gratis app)

  1. Forskningstorget
  2. Test ditt verdisyn i en «ekte» rettssak i vår rettsal! 
  3. Skårungen
  4. Droner, raketter og smell & pang!  (Realfagsbygget)
  5. Droner, raketter og smell & pang!  (Teknologibygget)
  6. En skattekiste av informasjon
  7. Nordnorsk vitensenterHva skjer på de forskjellige byggene:


Forskningstorget

I år arrangeres Forskningstorget innendørs på universitetsområdet. Her kan du på våre mange forskerstasjoner møte forskere og fagfolk fra Tromsøs forskningsmiljø, hvor du kan delta i aktiviteter og lære mye du kanskje ikke visste fra før.

Teorifagbygget, hus 1, solhallen.

Test ditt verdisyn i en «ekte» rettssak i vår rettsal! 

Har du noen gang lurt på hvordan det er å delta i en rettssak? Det juridiske fakultet inviterer deg til rettssalen vår, hvor du får muligheten til å prøve deg som advokat, dommer, tiltalt, vitne eller publikum til en fiktiv, men realistisk rettssak. Kom til Det juridiske fakultet, og bli utfordret på hvordan du tenker om lov og rett - og dine verdier!

Miniforedrag:
11.30 - 11.45:          Fortidens pirateri - en pest og en plage
12.00 - 12.15:          Da sjørøvarane kom til Vardø i 1602 og 1615
12.30 - 12.45:          Slave i Algerie - Nord-afrikanske pirater på Island i 1627
13.15 - 13.30:          Hva er nå egentlig pirateri?

Andre aktiviteter:
Det vil i tillegg være quiz og andre morsomme aktiviteter om verdiene i havet, og de aller minste får kle seg ut som pirater og fargelegge havkart!

Det juridiske fakultet
Teorifagbygget, hus 4


Skårungen

Fakultet for Biovitenskap, fiskeri og økonomi inviterer til åpent hus på Norges fiskerihøgskole. Her kan du delta fiskekonkurranse, spillaktiviteter på Simfish Lab og du kan delta på Fiskerihøyskolens egen skårungekonkurranse, og mye mer!

Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
Norges fiskerihøgskole

Droner, raketter og smell & pang!

Fakultet for naturvitenskap og teknologi inviterer til mange spennende aktiviteter. Opplegget starter med smell og pang, før du kan teste ut blant annet skipssimulator, segways, teste droner, og du kan delta på rakettlaging og oppskyting, og mye mer!

Smell & pang-forestilling klokken 12.30, 13.30 og 14.30 i store auditorium, Realfagsbygget

Fakultet for naturvitenskap og teknologi
Realfagsbygget og Teknologibygget

En skattekiste av informasjon

Har du tenkt på at Universitetsbiblioteket (UB) kanskje er det mest verdifulle stedet på universitetet? Biblioteket er fylt til randen av bøker og tidsskrifter som er tilgjengelig for studenter, forskere og byens øvrige befolking. Men denne skattekisten av informasjon har liten verdi om ingen omdanner den til kunnskap. Den virkelige verdien ved verdens biblioteker ligger ikke i hva som står i hyllene, men hva våre lånere får med seg av kunnskap og opplevelser. Besøk Nord-Norges største fagbibliotek og lær mer om verdien i læring!

Universitetsbiblioteket

Nordnorsk vitensenter

I vår interaktive utstilling kan du oppleve verdien av å lære gjennom å bruke alle sansene dine. Her finner du også vår nye klimabutikk – laget for de minste, men fasinerende selv for de største.

Kan hvem som helst lage nye produkter av gamle plastposer? Opplev plastfusing og verdien av gjenbruk i vårt makerspace. Hva rommer en verdi og fins det verdier i verdensrommet? Vi slår på planetariet og tar en titt. Har Vitensenteret andre verdier å by på? Stikk innom og finn ut!

Spreng grenser for hva du kan se!

Elektronmikroskopi:
Omvisning på elektronmikroskopisk laboratorium.
Hvor: MH-bygget, 
Oppmøte på standområdet ved Forskningstorget

Det helsevitenskapelige fakultet
MH-bygget

Åpent hus i Árdna – universitetets samiske kulturhus

Senter for samiske studier holder åpent hus i Árdna lørdag 23. september kl 11-15 i forbindelse med Forskningsdagene. Árdna er et unikt samlingssted på universitetsområdet med utgangspunkt i samisk kultur. Navnet Árdna kommer fra nordsamisk og betyr skatt eller verdifull gjenstand.

Kom innom Árdna og se det vakre bygget! Vi serverer kaffe og saft.

 Velkommen!

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
23.09.17 kl. 11:00 - 15:00
Hvor:
UiT, studiested Tromsø
Studiested:
Tromsø
Målgruppe:
Alle
Ansvarlig:
Skip to main content