Introduksjon til UiT Open Research Data


Gjør forskningen din transparent og reproduserbar ved å publisere dataene dine i det institusjonelle arkivet UiT Open Research Data!

Forskningsdata er en essensiell del av de fleste forskningsprosjekter. Dataene vi samler inn er av høy verdi både for oss selv og for andre forskere, nå så vel som i framtida, og de bør derfor bli nøye organisert og trygt arkivert. Videre har vitenskapelige tidsskrifter og finansiører begynt å sette krav om at data som forskninga baserer seg på, skal være håndtert på en skikkelig måte og gjort åpent tilgjengelige, om mulig.

I dette kurset får du en innføring i hva åpne forskningsdata er, hvordan du kan strukturere, dokumentere og bevare data i løpet av et forskningsprosjekt, og hvordan du kan arkivere og dele dem på UiT Open Research Data, https://opendata.uit.no/.

UiT Open Research Data er del av et globalt nettverk for åpne data, med maler for metadata basert på internasjonale standarder. Tjenesten sørger for synlighet ved web-søk og muliggjør sitering ved å tildele alle datasett en fullstendig referanse med persistent identifikator (DOI).

Mer informasjon om UiT Open Research Data finner du på bloggen vår: http://site.uit.no/opendata/.

Er du interessert i å vite mer om åpen publisering? Kurset Åpen tilgang til vitenskapelige publikasjoner blir gitt kl 12 samme dag, samme sted.

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
     
Når:
30.05.17 kl. 09:15 - 11:00
Hvor:
TEO-H3 3.416/3.418 (Psykologi- og jusbiblioteket)
Studiested:
Tromsø
Målgruppe:
Alle
Ansvarlig:


Påmelding
Frist: 29.05.2017
Påmeldte: 11 av 32 (maks)

Påmeldingsfristen har gått ut. Beklager
Påmeldte: 11
Karen Kristine Sørensen
Bente Sundsvold
margrethe aanesen
Erlend Hagan
Marit Bull Enger
Johannes Sæleset
Jon Marius Aareskjold
Kathrin Helen Hopmann
Yngve Guttormsen
Annette Bayer
Luca Frediani
Skip to main content