Lansering av MOOCen Nursing Traditions and History in Europe



Fagmiljøet i sykepleie ved Helse- og omsorgsfag ved UIT  lanserer en internasjonal MOOC om sykepleietradisjon og historie i Europa.

Hva er en MOOC?

En MOOC (Massive Online Open Course) er et nettbaserte kurs til studenter over hele verden. Kurset er gratis og denne MOOCen er åpent for alle som ønsker å lære mer om sykepleiens tradisjon og historie. 

Dette er den første MOOCen ved UIT som har internasjonal deltakelse fra 7 europeisk land; England, Irland, Italia, Tyskland, Nederland, Danmark og Norge. 

Sykepleierstudenter trener på øvingssalen

Her kan du melde deg på MOOCen i sykepleietradisjon og historie

Hvorfor lage en MOOC om sykepleietradisjon og historie?

Sykepleie er den største yrkesgruppa i helsesektoren og alle har møtt en sykepleier.  Sykepleierne tar seg av oss fra fødsel til død. De har tatt seg av sårede soldater i krig, og av befolkningen under store sykdomsutbrudd som kolera-epidemier og tuberkulose. Fortsatt følger sykepleierne med oss gjennom livskriser og sykdom. Til tross for at vi overlater våre aller kjæreste i deres varetekt fra fødsel til død, vet vi lite om deres innsats gjennom tidene. 

Sykepleie utøves i dag i et komplekst samspill med andre yrkesgrupper i helsesektoren.  For å forstå dagens utfordringer, må man ha kjennskap til hvordan fag og yrker har utvikla og endra seg.  Hvis vi ikke kjenner tradisjonene, kan vi ikke vurdere fortid eller nåtid kritisk. Da blir vi prisgitt mytene og klisjéene. Og det er mange myter om sykepleieryrket og sykepleiere - som alle legger et slør over sykepleie som kunnskapsfelt og samfunnsinnsats. 

17. mai 1945 i Tromsø
17. mai 1945 i Tromsø 

Bidragsytere

MOOCen er et samarbeidprosjekt mellom UiT og Helsekompetanse, med støtte fra Norgesuniversitetet.  De som deltar i MOOCen er alle anerkjente forskere i sykepleiehistorie og er med i nettverket «European Association for the History of Nursing». 

Innhold

MOOCen består av til sammen 19 bidrag av filmer og artikler, alle med engelsk tekst.   

Sykepleiere demonstrerer i Tromsø

Tematisk spenner bidragene vidt, men har alle som mål å synliggjøre sykepleiens samfunnsinnsats fra midten av 1800-tallet og fram til i dag.

Les mer om MOOCen i Nursing Traditions and History her


Map by MazeMap

Når: 16.02.17 kl 12.00–14.00
Hvor: Tabletten, F1.101
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Åshild Fause
Legg i kalender