Besøk universitetsområdet i Breivika (for inviterte skoleklasser, 5. - 10. klasse)

30. september blir universitetsområdet i Breivika fylt opp med 5. - 7.-klassinger fra Tromsø kommune, som skal få bli med på en spennende dag på 

I løpet av besøket får nærmere 1200 skoleelever fra Tromsø kommune bli med på en liten reise på universitetsområdet, hvor hver klasse får et program med utvalgte aktiviteter.

Aktivitetene foregår på hele universitetsområdet, og det vil bli Forskningstorg i Teorifagbygget Hus 1 (Solhallen). 

NB: Dette arrangementet (30. september) er kun for påmeldte skoleklasser, men søndag 2. oktober kan alle som vil ta turen til Breivika og bli med på mange spennende aktiviteter! Les mer: "Utforsk UiT: Den store kunnskapsjakten" 2. oktober

På programmet 30. september: 

Forskningstorg 
Nytt av i år er at Forskningstorget arrangeres innendørs, og på universitetsområdet. Her kan du møte forskere  fra UiT, Nofima og Kreftforeningen som lærer deg ting du kanskje ikke visste fra før. Vet du for eksempel hvor musikalsk du er? Eller hva kan du egentlig om kroppens egen grensevakt, P-53?

Solhallen, Teorifagbygget Hus 1

Droner, Boeing 737 og smell & pang! 
På Teknologibygget får du mulighet til å prøve deg både som pilot og kaptein, prøve overlevelsesdrakt, være med på kjemishow, i tillegg til at du også kan lage LED-lykt, ditt eget oljereservoar - og mye mer! 

Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Tidsmaskin Troms 
Visste du at det finnes en tidsmaskin i Tromsø som er åpen for alle og enhver å benytte seg av? Interkommunalt arkiv inviterer elevene med på en annerledes reise, der veien går gjennom gamle dokumenter og protokoller, og der elevene selv må finne veien fram til målet! 
Interkommunalt arkiv

Hvor går grensene mellom rett og galt? Delta i en «ekte» rettssak! 
Det juridiske fakultet tar deg med til rettssalen som jus-studentene bruker, hvor du får muligheten til å prøve deg som advokat, dommer, tiltalt eller bare være tilskuer til en fiktiv, men realistisk rettssak. 
Det juridiske fakultet

Spreng grensen for hva du kan se 
Hvor små ting kan vi egentlig se? Med det blotte øyet kan vi se ting så små som tykkelsen av en hårspiss. Med et tradisjonelt lysmikroskop kan vi se helt ned til størrelsen av mimiviruset, det største kjente viruset. Bruker vi på den andre siden et elektronmikroskop kan vi se ting så små som enkle karbonatomer! Bli med oss og se inn i cellene som bygger opp kroppen din, og test hvor tett innpå et småkryp du tør å komme med et av våre skanningselektronmikroskop! 
Det helsevitenskapelige fakultet

Dyr i polare strøk 

Visste du at vi har dyr på campusområdet? Arktisk biologi inviterer elevene med på omvisning hvor du kan lære mer om hvordan rein, rype og sel er tilpasset det arktiske klimaet. Her kan du være med i et klimakammer på -30°C, kikke på bakterier, besøke selbassenget, lære mer om alperype og svalbardrype – for å nevne noe! 
Fakultet for biologi, fiskeri og økonomi / Institutt for aktisk biologi

Lavvo og matematikk 
Hvordan kan man sette opp en tradisjonell lavvo og lære matematikk samtidig? Elever og lærere fra Kautokeino ungdomsskole og forskere fra UiT Norges arktiske universitet inviterer til 45. minutter med praktisk matematikk! 
Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning

Legofestival 
Glad i å bygge Lego? Vitensenteret inviterer til legofestival, og har kilovis med Lego du kan boltre deg i! 
Vitensenterets utstilling vil også være tilgjengelig og det vil bli vist filmer i planetariet. 
Nordnorsk Vitensenter

Fang en fisk 
Er du flink til å fiske? På Fiskerihøgskolen kan du være med på fiskekonkurranse, prøve deg på fiske-quiz og bli med på omvisning! 
Fakultet for biologi, fiskeri og økonomi

Lag et DNA-smykke 
Bli med på lab-en og lag ditt eget DNA-smykke! 
Fakultet for biologi, fiskeri og økonomi

Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 30. september 2016 kl. 10.00–14.00
Hvor: Breivika
Studiested: Tromsø
Målgruppe: inviterte