Prosjektet skal identifisere muligheter og utfordringer for fiskeri og akvakultur, lage forvaltningsplaner for å utnytte nye muligheter, samt gjennomføre tiltak som reduserer negative effekter av økte temperaturer.
I tett samarbeid med næring og andre interessenter skal forskerne sørge for at både industri og andre beslutningstakere får verktøyene de trenger for å sikre en robust og bærekraftig sjømatnæring for framtida.
ClimeFish inkluderer totalt 21 deltakerinstitusjoner fra 16 land og er ledet av UiT – Norges Arktiske Universitet, med Havforskningsinstituttet og Nofima i sentrale roller.
Prosjektet vil bli presentert med tre korte innledninger, og det vil være åpent for spørsmål.
Kom og hør mer om hvordan matproduksjonen i havet kan forvaltes på en bærekraftig måte, Fredag 1. april 2016 kl. 13.15-14.00 i store auditorium, Norges Fiskerihøgskole, UiT – Norges Arktiske Universitet.
Det vil bli servert kaffe og kake!
Michaela Aschan Overordnet beskrivelse av prosjektet; deltakere, målsetting og leveranser
Raul Primicerio Studieområder, prognoser for fiskebestand og fiskerier
Petter Olsen Metodeutvikling, verktøyutvikling, beslutningsstøttesystemer og databaser