Solsøndagen

Vi markerer soldagen litt på etterskudd og inviterer til solsøndag på Tromsø Museum søndag 24. januar fra kl. 12. I Nordnorsk vitensenters stjernehule kan barna se stjernehimmelen og høre sagn og eventyr knyttet til den. Dagen rundes av med den tradisjonsrike solkonsert med Sandnessund blandakor sammen med barna fra Kråkeslottet barnehage, avd. Ringelihorn.

Stjernehula. Foto: Nordnorsk vitensenter

kl. 1200 og 1245 (Max. 30 barn pr. gang)

Stjernevandring og eventyr

Opplev den storslagne stjernehimmelen i  et ekte planetarium. Formidler Thomas Berg  fra Nordnorsk vitensenter tar oss med på en reise under stjernehimmelen.

Her får du se de klassiske greske stjernebildene og lære mer om hvordan vi i Norge har oppfattet stjernehimmelen – både i norrøn tid og i den samiske kulturen. Det blir sagn og eventyr i møte med bjørner, reinsdyr, jegere, prinsesser, skumle monstre og modige helter.

Aktiviteten passer fra 4-5 år og oppover. De aller yngste bør ha med seg en voksen.

Kl.14.00 Solkonsert

Sandnessund blandakor holder sin årlige solkonsert for oss. I år kommer også barna fra Kråkeslottet barnehage, avd. Ringelihorn og synger.Koret dirigeres av Sissel Helland. Dessuten er Ola Graff med på piano og Torje Helland Graff på kontrabass.

I kafeen blir det salg av solboller. Om ikke sol ute, så i allefall sol inne. Vel møtt!

Foto: Rolf Parr
Når: 24.01.16 kl 12.00–15.30
Hvor: Tromsø Museum
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig:
Legg i kalender