Sametingspresidentens klesmote er noe av det du kan se på fotoutstillingen Following Arctic Fashion på Polarmuseet. Alle fotografiene i utstillingen er tatt under og på Riddu Riđđufestivalen. Folklorist Marit Anne Hauan og fotograf Mari Karlstad har utforsket og fotografert klesdrakt og mote på Europas største etniske festival. " /> Sametingspresidentens klesmote er noe av det du kan se på fotoutstillingen Following Arctic Fashion på Polarmuseet. Alle fotografiene i utstillingen er tatt under og på Riddu Riđđufestivalen. Folklorist Marit Anne Hauan og fotograf Mari Karlstad har utforsket og fotografert klesdrakt og mote på Europas største etniske festival. " />

Utstillingsåpning: Following Arctic Fashion - Riddu Riđđu festival

Sametingspresidentens klesmote er noe av det du kan se på fotoutstillingen Following Arctic Fashion på Polarmuseet. Alle fotografiene i utstillingen er tatt under og på Riddu Riđđufestivalen. Folklorist Marit Anne Hauan og fotograf Mari Karlstad har utforsket og fotografert klesdrakt og mote på Europas største etniske festival.

Resultatet kan du se på utstillingen Following Arctic Fashion som åpnes på Polarmuseet i Tromsø 8.oktober kl. 19.00.



Erlend Elias åpner utstillingen, Risten Anine Gaup står for musikken og vi åpner et eget popup- marked med samisk design og duodji. Utstillere er Abanti ved Anne Berit Anti (også bilde øverst) som har designet klesdrakten til personene du ser på bildet øverst, Inger Elin Kristina Utsi stiller med smykker, sjal m.m og Save Design ved Jorunn Løkvold. Det kan bli flere.

Popup-markedet varer hele helga fra torsdag 8. oktober til søndag 11. oktober.

Det er ikke det eneste vi byr på den helga:

Vil du lage kråkesølv? Bli med på kurs på Polarmuseet både lørdag den 10. oktober kl. 13 og søndag den 11. oktober kl. 13.
Søndag 11. oktober kl. 13 byr vi på et seminar om arktisk klesdrakt - arktisk fashion. Her møter du følgende kapasiteter:
Nina Erdahl 10 år som samisk stylist og kostymedesigner
Kjellaug Isaksen – samisk forsker og duodjar
Ivar Bjørklund – sosialantropolog Tromsø Museum, Universitetsmuseet

Fotoutstillingen Following Arctic Fashion kan du se på Polarmuseet fra 8. oktober til våren 2016.

Når: 08.10.15 kl 19.00–20.00
Hvor: Polarmuseet
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Lena Aarekol
Legg i kalender