#UiTfrokost om miljøparagrafen i grunnloven: Et symbol eller et grunnlag for å handle?

#UiTfrokost i samarbeid med HSL-fakultetet plukker denne gangen opp ballen som ruller i anledning grunnlovsjubileet: Den nye miljøparagrafen i Grunnloven.

Den har fått nummer 112, nødnummeret, men vil det bidra til at man går fra ord til handling i en tiltakende klimakrise og andre store miljøutfordringer på tvers av grenser? Vi tar et juridisk, historisk og politisk blikk på denne grunnlovsendringen i 2014.

Først vil paneldeltaker Ingvild Ulrikke Jacobsen, førsteamanuensis i juss (UiT) belyse den rettslige betydningen av den nye versus den gamle (§110b ), og spørsmålet om miljø burde vært løftet opp som en menneskerettighet. Professor og neste paneldeltaker Hans-Kristian Hernes, tar et historisk blikk på hvordan miljøbevegelsen har jobbet politisk, og derav hvordan en miljøparagraf man nesten ikke hørte om før grunnlovsjubileet, kan ha et potensiale til å mobilisere og være grunnlag for ny politikk. Sistemann i panelet, statsvitenskapstudent Peder Gotch Landsverk diskuterer spennet mellom grunnloven og den politiske praksisen, og hvordan dette i konskvens kan føre til mindre tillitt til politikere. Instituttleder og valgforsker Marcus Buck moderer debatten.

Kaffe, te og (gratis) frokost serveres som vanlig fra kvart på ni, og alle miljø-og politikkinteresserte på og utenfor universitetet ønskes velkommen!

 

Meld deg på på facebook:

https://www.facebook.com/events/193987220881055/

 

Følg #UiTfrokost på facebook:

https://www.facebook.com/UiTFrokost

 

Når: 03.10.14 kl 09.00–10.30
Hvor: B-1005, svhum Breivika/HSL
Sted: Tromsø
Målgruppe: alle
Ansvarlig: Berit Kristoffersen
Legg i kalender
Vedlegg / Bilder: