Disse sidene er faset ut og vil ikke oppdateres. Nye sider finnes på uit.no/tromso
Hvorfor velge Tromsø?

Tromsø. Nordens Paris, porten til ishavet, varme folk, kalde vinternetter, utelivsby, friluftsmekka, midnattssol, mørketid, stort og lite på samme tid. Uansett hvem du er, vi lover at du ikke kommer til å kjede deg.

Trivsel på studiet er viktig, men det er også vel så viktig å trives i byen man skal bo i. Tromsø er den største byen i Nord-Norge, full av trivelige nordlendinger, tilflyttede studenter og har et variert fritidstilbud. Byen er viden kjent for sitt gode studentmiljø og har en stor bredde i studietilbudet. Et kompakt campus legger til rette for å skaffe seg venner fra hele verden og med vidt forskjellige interesseområder.

Debutuka fører folk sammen

Debutuka har vist seg å være et fabelaktig utgangspunkt for å treffe nye mennesker. Hele to uker i begynnelsen av høstsemesteret er dedikert til å inspisere byen, få venner for livet og oppleve usannsynlig mye morsomt sammen med erfarne faddere og andre nye studenter. Konserter, quiz, utflukter, kurs, grilling, turneringer, bootcamp og fest. Hvis du spør en student hva man ikke må gå glipp av er det Debutuka, å delta der er kanskje den aller lureste starten på studietiden.

Festivalenes by!

Sammen med de nye vennene dine kan du etterpå utforske Tromsøs mangfoldige kulturtilbud. Året rundt arrangeres små og store festivaler, og de fleste bytter gjerne bort gratisbilletter mot frivillig innsats.

Liker du film kan Nordens Paris by på Norges største filmfestival, Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). Er du mer interessert i teater kan Hålogaland Teater by på gamle og nye stykker hele året. Hvis musikken er din favoritt kan du kanskje få med deg favorittartisten din på Bukta Open Air Festival eller Rakettnatt. Her snakker vi musikk, film, kunst, litteratur, fotografi, mat og øl hele året. Mulighetene er mange!

Sporty og urbant

Det er enkelt å ha en aktiv hverdag i Tromsø. Øya ligger omringet av endeløst turterreng, uansett om vi snakker ski, sykkel, truger eller beina. Det er talløse fjelltopper, fra de enkleste koseturene til skikkelige alpine utfordringer. Uansett hvor høyt eller lavt du går, blir du i de fleste tilfeller belønnet med en spektakulær utsikt over hav, fjell og nordnorsk natur.

Foretrekker du en mer urban setting, er lysløypa et godt utbygd løypenettverk som strekker seg langs hele øya. Løypenettet er svært populært og er faktisk en av byens viktige ferdselsårer. I tidlige morgentimer vil du se mange studenter og ansatte som bruker ski eller sykkel for å komme seg til universitetet. I tillegg ligger Kraft studentidrettssenter på campus med Tromsøs mest allsidige treningstilbud, blant annet med egen klatrevegg, styrke- og kondisjonstrening, gruppetrening i sal og på sykkel og et variert utvalg av hallidretter og kampsport. 

Hvis du verken vil gå på fjellet eller på tur finnes det utallige ute- og spiseplasser hvor du kan nyte livet. Blir du lei av lesesalen en dag er det bare å pakke sekken og dra til byen for å studere og ta livet med ro på en av byens mange kaféer.

Mer enn bare studier

Studentlivet er mye mer enn å bare studere. Det er også veldig sosialt. Har du en hobby eller en interesse du har lyst til å fortsette med finner du nok noe du har lyst til ved UiT. Enten det er idrett, teater, spill, film, skriving, synging, foto eller noe annet, er det mange tilbud å velge mellom. Både på universitetet og i byen. Finner du ikke organisasjonen eller klubben for deg kan du bare starte din egen.

Det er spennende, lærerikt, utfordrende, gøy og sosialt å være student. Det er viktig å trives både i og utenfor klasserommet. Du kommer til å få det kjempefint i Tromsø!

Norges arktiske studentsamskipnad tilbyr både hybler og leiligheter. Boligene er av ulik størrelse og standard i forskjellige priskategorier. Samskipnaden har et variert tilbud for enslige, par, barnefamilier og studenter med funsksjonsnedsettelser, og man kan velge mellom en beliggenhet nær sentrum, campus eller nær naturen og gode turmuligheter. Les mer om samskipnadens boligtibud i Tromsø.

Strandvegen Studentheim er en boligstiftelse for ungdom under utdanning. Boligene er fordelt på 5 blokker med til sammen 196 hybler, 13 hybelleiligheter og 53 leiligheter.

Bolighjelpa formidler alle typer boliger på det private markedet fra boligeiere som ønsker å leie ut boliger til studenter. Det er gratis å benytte Bolighjelpas tjenester.

Markedsplassen til UiT sin oppslagstavle annonserer privatpersoner hus, leiligheter og hybler til leie.

Du kan også se i boligannonsene i papirutgavene til lokalavisene Nordlys og iTromsø, samt internettsidene finn.no og hybel.no.

Vi anbefaler deg å søke etter bolig så tidlig som mulig. Akkurat rundt semesterstart på høsten kan det være vanskelig å finne bolig. Dersom du ikke har skaffet deg en plass å bo innen semesterstart, kan du få midlertidig overnatting på universitetet.

Barnehager
Studenter med barn kan søke om å få barnehageplass ved en av Norges arktiske studentsamskipnads fem fine barnehager.

Mer om barnehagetilbudet til Studentsamskipnaden her.

Studentorganisasjoner
Det finnes mange ulike studentorganisasjoner i Tromsø. Her finner du en oversikt.

Studentombudet
Studentombudet er en uavhengig bistandsperson som gir studentene ved UiT hjelp og veiledning i saker vedrørende deres studiesituasjon. 

Studentrådgivning og omsorg
Ønsker du å snakke med noen om forhold som ikke direkte angår faglige eller administrative spørsmål, så finnes det egne veiledningstjenester som kan hjelpe deg med dette.

Vi tilbyr hjelp og støtte til å løse opp i personlige problemer som kan gjøre studentlivet ekstra vanskelig. Hvis vi sammen finner ut at hjelp fra oss ikke er tilstrekkelig som det eneste tilbudet, hjelper vi til å formidle kontakt til andre instanser. Tilbudet er ikke en erstatning for det offentlige helsevesenet, men et supplement som skal kunne møte studentenes særskilte behov.

For mer informasjon:

Som student må man også ha et liv utenfor lesesalen. Tromsø tilbyr mange spennende og varierte aktiviteter som du kan kose deg med på fritida. Sjekk mer info om:

  • Besøks- og leveringsadresse:
   UiT Norges arktiske universitet
   Hansine Hansens veg 18,9019 Tromsø

  • Postadresse:
   UiT Norges arktiske universitet
   Postboks 6050 Langnes,9037 Tromsø


For ansatte

På UiT sine områder i Breivika tilbys det i hovedsak to typer parkering:

 • Ordinær parkering (besøksparkering). Denne kan benyttes av alle. Sonenummer: 8749
 • Fordelsparkering for studenter og ansatte. Denne kan bare benyttes av dem som er registrert som studenter og ansatte ved UiT og som har registrert bilnummeret på Din parkeringsprofil. Sonenummer: 8757

 

Les alt om parkering på uit.no/parkering


Nyheter fra TromsøArrangementer
Offisiell åpning /velkomstmøter UiT i Tromsø
Hvor: UiT i Tromsø
Hvem: ansatte, studenter

Gruppelærerdagen for NT-fak H20
Hvor: ZOOM
Hvem: studenter, ansatteOm Tromsø

Antall innbyggere: 72 000
Antall studenter:  
Midnattssol: 20. mai – 22. juli
Mørketid: 27. november – 15. januar