Disse sidene er faset ut og vil ikke oppdateres. Nye sider finnes på uit.no/narvik
For studenter

UiT campus Narvik har et funksjonelt studiebibliotek med landets fineste utsikt og er plassert like ved Servicetorget.

Her finner du en samling med støttelitteratur i emner som er relevante for de ulike studiene. I tillegg har du tilgang til alle elektroniske tidsskrifter og bøker som Uit Norges arktiske universitet abonnerer på (og det er ikke få!).

For å finne fram i alt dette kan du bruke databasen Oria.

Den finner du via universitetsbibliotekets hjemmeside  

Biblioteket har også ca. 100 arbeidsplasser fordelt på grupperom, datarom og leseplasser. Det finnes eegne lesesaler for deg som ønsker å ha en leseplass hvor det skal være helt stille.

Biblioteket er også en viktig møteplass hvor du kan slå av en prat med andre studenter, gjøre gruppearbeid, eller bare slappe av med en avis eller et tidsskrift.

Alle studenter får en orientering om bruk av biblioteket og generell opplæring i informasjonssøking, kildekritikk og referansehåndtering.

Studentkortet som du får når du har betalt semesteravgift er også bibliotekets lånekort.

 

Fadderordningen er en sentral del av skolestarten og en hjørnestein i oppbyggingen av det sosiale miljøet ved UiT Norges arktiske universitet i Narvik.

Fadderordningen er etablert for å hjelpe deg, som ny student, å bli kjent med skolen og føle deg til rette på UiT i Narvik.

Fadderukene strekker seg over de to første ukene fra skolestart og inneholder aktiviteter for en hver smak, uavhengig av alder, kjønn og hårfarge. På denne måten får du en knallstart på studiene og en liten smakebit av hvordan det er å være student ved UiT i Narvik.

Ved skolestart vil alle nye studenter bli tildelt en faddergruppe med 2-3 faddere. Fadderne er erfarne studenter som allerede har gått et eller flere år på UiT i Narvik. Det er deres oppgave å ta seg av de nye studentene og hjelpe dere med overgangen til studentlivet, både faglig og sosialt.

Som et ledd i å legge forholdene til rette for fadderne og fadderbarna arrangerer Fadder-ordningen en rekke aktiviteter i år. Det vil blant annet bli arrangert filmkveld, rebusløp, tema-fest, klubbaktiviteter som paintball og mye mer.

Har du i fadderukene spørsmål og fadderen din ikke er i nærheten, er det bare å spørre en som går med faddergenser, eller du kan komme innom Fadderkroken (sofakroken ved steinen i Glassgata). Du kan også stikke innom på kontoret til fadderordningen i 2.etasje (A 2220).

Du kan søke opp fadderukene på Facebook, «Fadderukene ved UiT – campus Narvik». Her vil det bli publisert informasjon om alle arrangementene og generell informasjon som er viktig for studentene å få med seg. Her er det også mulig å spørre spørsmål om ulike saker.

Velkommen til UiT i Narvik!

Hilsen alle oss i Fadderordningen

FADDERUKENE

Uke 33 (15.- 21. aug)

Uke 34 (22.- 28. aug)

Mandag

 

* Bowling

Tirsdag

* Skolestart (eget program)

* Tur til Fagernesfjellet med fjellheisen

* NITO-dag

* NITO-quiz

Onsdag

* Byvandring

* Fadder/campuslekene

* Messedag

* Kro

Torsdag

* Rebusløp

* Kro

* Klubbdag

Fredag

 • Tur til geysiren
 • Eget opplegg med fadder-
  gruppene

* Klubbdag

* Film-/spillkveld

Lørdag

* Quiz i regi av fadderstyret

* Kro

* Avslutningsfest

Søndag

* Tur med grilling

 

 

 

 

Samskipnaden skal utvikle attraktive velferdstilbud som bidrar til å øke trivselen blant studentene.

Boliger: Samskipnaden har 259 studentboliger i Narvik i gangavstand til UiT i Narvik. Disse er fordelt på hybler, leiligheter og familieleiligheter. For mer informasjon eller søke bolig, se samskipnaden.no

Studentbarnehage:  Soria Moria barnehage har plass til 72 barn og er 500 meter fra campus Narvik, rett ved siden av familieleilighetene. Barnehagen tilbyr deg som student fordeler som barnepass dersom barnet ditt er syk og du har eksamen, og tilbyr utvidet åpningstid i forbindelse med praksis. Vi serverer næringsrik og sunn mat, og naturen er vår største lekeplass. 

Treningssenter: Samskipnaden driver treningssenter på campus, Stamina Hei. Samskipnaden har som mål å gi deg som student et tilpasset og allsidig treningstilbud som gir overskudd og energi til studiene. Vi kan skryte av Narviks mest allsidige treningstilbud på studentidretten Stamina Hei.

Kantine: Kantina er en populær møteplass for studentene. Her får du både frokost, lunsj og middag. Kantina serverer variert og sunn mat og du bestemmer selv størrelsen på porsjonen. 

Studentrådgivning: Studentrådgivninga hjelper deg med store eller små utfordringer i hverdagen. Som student kan du i løpet av studietiden få behov for hjelp eller rådgivning i forhold til både fysiske, psykiske og sosiale utfordringer. Rådgivninga er tilgjengelig for alle studenter ved UiT i Narvik. Du trenger ingen henvisning eller timeavtale for å benytte deg av rådgivninga. Tjenesten er gratis og studentrådgiver har taushetsplikt. 

Nettside: www.samskipnaden.no

Facebook: Samskipnaden - campus Narvik

Instagram: samskipnaden_narvik

 

 

For at du skal få tilgang til IT-ressurser ved UiT må du aktivere din brukerkonto.

Nye studenter kan aktivere sin brukerkonto gjennom https://profil.uit.no/user/activate/?lang=no

Dersom du aktiverer din brukerkonto, må du også godta Retningslinjer for bruk av IT-ressurser ved UiT. Disse kan du lese i sin helhet før aktivering av brukerkontoen.

For å aktivere brukerkontoen din trenger du ditt norske fødsels- og personnummer (11 sifre) samt en PIN kode (4 sifre). Du kan få din PIN-kode via Studentweb eller ved å kontakte Studentinformasjonen på telefon 776 44 960 (mandag – fredag 09:00 – 15:00).

Du finner mer informasjon om tjenestene IT-avdelingen på UiT leverer, i brosjyren «IT-tjenester for studenter».

Brukerstøttetjenesten Orakelet

Orakelet gir brukerstøtte på IT-tjenester som leveres av UiT.

Kontaktinformasjon

Telefon: 776 44544

E-post: orakel@uit.no

Nettside: http://uit.no/orakel

På campus Narvik finner du oss i D-fløyen (D3160).

Vi tar imot studenter på hverdager kl 09:00-10:00 og 12.30-14.30.

Vi er tilgjengelige via e-post eller telefon:

mandag – torsdag kl 08:00 - 18:00

fredag kl 8:00 - (15:00) 15:45

 

 

Studentweb

Studentweb er en web-basert løsning for studieadministrativ informasjon, som adresser, emnepåmelding, eksamenspåmelding, studieplan m.v. I tillegg er det studentens innsyn i databasen ved UiT for å se informasjon som eksamensdatoer, karakterer, utdanningsplan, innrapporterte data til Lånekassen o.s.v.

Du finner lenke til StudentWeb på våre websider (uit.no) under «For studenter» øverst på siden, her finner du også andre nyttige lenker med informasjon du som student kan benytte deg av.

Det er ditt ansvar som student å sørge for at det er oppdaterte data i StudentWeb til enhver tid.

Ved starten av hvert semester må du godkjenne din utdanningsplan for det kommende semesteret. Du må også melde deg opp til eksamen i alle de emner du følger undervisning- eller veiledning i. 

Fristen for å melde seg opp til eksamen er 1. september for høstsemesteret.

 

It’s Learning og Fronter

Inntil videre er It’s Learning IVT-fakultetets e-læringsplattform, andre fakultet ved UiT benytter Fronter. Begge verktøyenes primærbruk er formidling av informasjon til studenter, fagstoff og notater til forelesning i emner du følger, beskjeder fra lærer og administrasjon, oppgaver og innleveringer i emner, og et system for meldinger mellom studenter, lærere og administrasjon. Dette er med andre ord det verktøyet du bruker til det meste i skolehverdagen.

Som nevnt tidligere finner du lenke til It’s Learning og Fronter i menyen «For studenter» øverst på uit.no. Det er viktig at det er valgt Universitetet i Tromsø i boksen for innlogging for at din innlogging skal fungere. Husk å velge at du logger inn som Feidebruker (felles passordsystem).

 

 

UiT i Narvik ligger midt i byen og midt i naturen.  Kulturtilbudet er stort, både i og utenfor studentmiljøet, sommer som vinter. 

Ta en tur inn på campus!

 

Alt ligger til rette for at du skal trives som student, med et svært allsidig tilbud gjennom en rekke forskjellige studentklubber og foreninger.

 

Noe for enhver smak

Narvik studentersamfunn har vært aktivt i over 60 år.  Her finner du over 20 forskjellige studentklubber som airsoftklubb, idrettslag, friluftslivsklubb, lyd og musikklubb, studentradio, studentavis, paintballklubb, spillklubb, treningsklubb, bryggeriklubb, dataklubb, fotoklubb, studentkor og mye mer.

 

Nye venner fra hele verden

Som ny student blir du tatt godt imot av fadderordningen. I løpet av fadderperioden får du og din gruppe egne faddere som bidrar til at du blir kjent med de nye omgivelsene. Konserter, fjellturer, rebusløp, og klatring er bare noen av aktivitetene som står på programmet.

 

Allsidige Narvik

Narvik er en mangfoldig by hvor studentene er med på å sette sitt tydelige preg på miljøet, og den kompakte bykjernen gjør at det aller meste er innen gangbar avstand fra campus og studentbyene.

Byen er rik på aktivitets- og kulturtilbud året rundt.

Narvikfjellet er nærmest som en egen institusjon å regne med gondol , muligheter for downhill- og stisykling, klatrepark, fjellheisrestaurant og paraglidermiljø, i tillegg til å kunne by på muligheter for frikjøring i verdensklasse for ski- og snowboardkjørere. Byen kan også skilte med 18-hulls golfpark, ishockeyhall hvor 1. divisjonslaget Arctic Eagles har sin hjemmearena, et rikholdig shoppingtilbud, uteliv, restauranter og kaféer, idrettsforeninger for alt en kan ønske seg, bowlinghall, kulturhus og museer.

Den årlige kulturfestivalen Vinterfestuka går av stabelen  i mars, og med 200 ulike arrangementer og mer enn 30 000 publikummere er VU en av de best besøkte festivalene i landsdelen.

 

 

Hjemmesiden vår https://uit.no/studiesteder/narvik har informasjon om det meste som angår deg som student.

Fadderne kan i perioden etter studieårsstart svare på de fleste spørsmål om hvem, hvor og hva ved UiT i Narvik.

Servicetorget ved hovedinngangen tar imot beskjeder, utsteder bekreftelser og utskrifter av karakterer samt hjelper deg med å komme i kontakt med “rette vedkommende” ved UiT i Narvik når du har spørsmål eller problemer.

IT-seksjonen assisterer deg hvis du har problemer med pålogging, tilgang til programvare o.l.

Orakelet gir brukerstøtte på IT tjenester som leveres av UiT, e-post: orakel@uit.no, telefon: 77644544 og nettside: http://uit.no/orakel

Studieseksjonen hjelper deg med det meste når det gjelder å legge til rette for deg som student.   

Driftsseksjonene i Bygg- og eiendomsavdelingen (BEA) er lokalisert ved siden av Servicetorget, og de er ansvarlig for å utstede adgangskort og gi tilganger i bygget.

Norges arktiske studentsamskipnad, som ligger til venstre ved hovedinngangen, er ansvarlig for alt av studentvelferd, kantine, kiosk, fagbokhandel,bolig, barnehage, idrettssenter o.l.

Sosialrådgiver har kontor i andre etasje rett over Servicetorget.

Det er følgende kontaktpersoner ved våre øvrige studiesteder:

 • UiT IVT- fakultetet i Alta:
  Bjørn Tore Esjeholm tlf: 95026787
 • UiT IVT- fakultetet i Bodø:
  Irina Vinogradova tlf: 75517886/ 90846299
 • UiT IVT- fakultetet i Mo i Rana:
  Alf Solstrand, tlf: 908 87 563
 • UiT IVT-fakultetet i Tromsø:
  Tor Schive, tlf: 98800724

Ekspedisjonstid: Kl. 10.00 – 14.00

 


Hvorfor velge Narvik?

Lyst å bli ingeniør? Kanskje sykepleier? Eller økonom? UiT Norges arktiske universitet i Narvik tilbyr mange spennende studier. Under finner du studietilbudet ved UiT i Narvik pluss noen lenker det kan være greit å vite om.

UiT i Narvik ligger midt i byen og midt i naturen. Med legendariske Narvikfjellet som nærmeste nabo har du fantastiske muligheter for både friluftsliv og ekstremsport. Kulturtilbudet er stort, både i og utenfor studentmiljøet, sommer som vinter.

Alt ligger til rette for at du skal trives som student, med et svært allsidig tilbud gjennom en rekke forskjellige studentklubber og foreninger.

Noe for enhver smak

Narvik studentersamfunn har vært aktivt i over 60 år, og engasjerte studenter sørger for at det alltid finnes et spennende og variert tilbud som passer for deg. Her finner du over 20 forskjellige studentklubber som airsoftklubb, idrettslag, friluftslivsklubb, lyd og musikklubb, studentradio, studentavis, paintballklubb, spillklubb, treningsklubb, bryggeriklubb, dataklubb, fotoklubb, studentkor og mye mer.

Nye venner fra hele verden

Som ny student blir du tatt godt imot av fadderordningen. I løpet av fadderperioden får du og din gruppe egne faddere som bidrar til at du blir kjent med de nye omgivelsene. Konserter, fjellturer, rebusløp, klatring og paintball er bare noen av aktivitetene som står på programmet. Alle faddere er aktive studenter som har minst et års «fartstid» som student, og som dermed kjenner forholdene godt.

ALLSIDIGE NARVIK

Narvik er en mangfoldig by hvor studentene er med på å sette sitt tydelige preg på miljøet, og den kompakte bykjernen gjør at det aller meste er innen gangbar avstand fra campus og studentbyene.

Byen er rik på aktivitets- og kulturtilbud året rundt.

Narvikfjellet er nærmest som en egen institusjon å regne. Her finner du gondol til topps, downhill- og stisyklingsmuligheter, klatrepark, fjellheisrestaurant og paraglidermiljø. I tillegg kan fjellet by på unike frikjøringsmuligheter i verdensklassen for ski- og snowboardkjørere. Byen kan også skilte med 18-hulls golfpark, ishockeyhall hvor 1. divisjonslaget Arctic Eagles har sin hjemmearena, et rikholdig shoppingtilbud, uteliv, restauranter og kaféer, idrettsforeninger for alt en kan ønske seg, bowlinghall, kulturhus og museer.

Den årlige kulturfestivalen Vinterfestuka går av stabelen i starten av mars, og med 200 ulike arrangementer og mer enn 30 000 publikummere er VU en av de best besøkte festivalene i landsdelen.

Byen innerst i Ofotfjorden har fritidstilbud som favner de fleste interesser. Her får du en liten smakebit.

Aktiviteter i Narvik:

Vinterfestuka - VU er en av landsdelens største festivaler. Arrangeres i begynnelsen av mars hvert år.

Narvikfjellet - kaller seg Norges råeste lekeplass og er et attraktivt fritidstilbud sommer som vinter.

Narvik kulturhus - byens aktive kulturhus, midt i sentrum.

Narvik studentersamfunn - aktivt samfunn med en lang rekke klubber for studenter ved campus Narvik.

Narviksenteret - fredsbygging gjennom kunnskap om krig. Opplevelsessenteret flytter snart inn i nye lokaler i hypermoderne Det fjerde hjørne.

Narvik bowling og lekeland - moro for både store og små.

Idrettsliv:

Narvik Hockey - Arctic Eagles - Nord-Norges eneste 1. divisjonslag i ishockey - og stor på rekruttering.

Nordkraft Arena - lyst til å prøve deg med skøyter på beina? Da er Nordkraft Arena stedet.

FK Mjølner - fotball på alle alderstrinn.

Sportsklubben Hardhaus - fotballklubben med adresse Ankenes.

Narvik slalåmklubb - tradisjonsrik slalåmklubb med Fagernesfjellet som "hjemmebane".

Narvik karateklubb - sport for alle aldre.

Narvik golfklubb -  anerkjent 18-hullsbane i idylliske Skjomen.

Narvik har et allsidig idretts- og fritidstilbud. Hos Narvikregionen.no vil du etter hvert finne en oversikt over lag og foreninger i regionen. Der finner du også utfyllende info om mulighetene i regionen...

Forskjellig:

Narvik kommune - hjemmesiden til Narvik kommune

Aurora kino, Narvik

Musikk i Nordland

Narvik bibliotek

Museum Nord, Narvik

Kafeer og restauranter - se visitnarvik.com

Barnehager
Studenter med barn kan søke om å få barnehageplass ved en av Norges arktiske studentsamskipnads fem fine barnehager.
Mer om barnehagetilbudet til Studentsamskipnaden her.

Studentombudet
Studentombudet er en uavhengig bistandsperson som gir studentene ved UiT hjelp og veiledning i saker vedrørende deres studiesituasjon. 

Studentrådgivning og omsorg
Ønsker du å snakke med noen om forhold som ikke direkte angår faglige eller administrative spørsmål, så finnes det egne veiledningstjenester som kan hjelpe deg med dette.

Vi tilbyr hjelp og støtte til å løse opp i personlige problemer som kan gjøre studentlivet ekstra vanskelig. Hvis vi sammen finner ut at hjelp fra oss ikke er tilstrekkelig som det eneste tilbudet, hjelper vi til å formidle kontakt til andre instanser. Tilbudet er ikke en erstatning for det offentlige helsevesenet, men et supplement som skal kunne møte studentenes særskilte behov.

For mer informasjon:

Norges arktiske studentsamskipnad tilbyr både hybler og leiligheter. Boligene er av ulik størrelse og standard i forskjellige priskategorier. Les mer om boligtilbudet i Narvik.

Besøks- og leveringsadresse UiT i Narvik:

UiT Norges arktiske universitet, 

Lodve Langes gate 2, 8514 Narvik

Telefon: 77 64 40 00

postmottak@ivt.uit.no

Postadresse UiT i Narvik:

UiT Norges arktiske universitet

Postboks 385

8505 Narvik

Ta en tur inn på campus her!


Nyheter fra NarvikArrangementer
Studiestart Tresemester og Y-vei Bachelor Ingeniør
Hvor: Campus Narvik, Auditorium 2 og kanskje også 3 og evt. Zoom
Hvem: ansatte, studenter, gjester / eksterne

Karrieredagen 2020
Hvor: Digital plattform
Hvem: studenter, gjester / eksterne
Gamle hin.no-sider

OBS! Dette er arkiverte sider som ikke oppdateres.
OM Narvik

Antall innbyggere: 19 000
Antall studenter: 2 000
Midnattssol: 25. mai – 20. juli
Mørketid: 22. november – 6. februar