Disse sidene er faset ut og vil ikke oppdateres. Nye sider finnes på uit.no/harstad
Hvorfor velge Harstad?

Studenter på kaia i Harstad

  Harstadstudentene trekker gjerne ut på kaia på solskinnsdager.

Harstad ligger på Norges største øy – Hinnøya - og er et naturlig sentrum for Sør-Troms og nordre Nordland. Dette plasserer byen sentralt i det tettest befolkede området i Nord-Norge.

Harstad er en trivelig by med ca 25.000 innbyggere. Den ligger lunt plassert i idylliske omgivelser. Er du av den sporty og friske typen, vil du garantert stortrives med Harstad som studiested. Her er rike muligheter for friluftsliv, hele året, i kort avstand fra sentrum.

Med perfekt beliggenhet, midt mellom Kulturhuset og sentrum, er det ikke langt å gå fra campus til butikkene, hvis du vil ha en pause fra studeringen. 

Harstads tidligere høgskole har nå blitt en del av UiT Norges arktiske universitet, men beliggenheten er den samme. Slik er universitetet med på å berike byen; mens studentene kan nyte nærheten til sentrum. Kort sagt: Studentene liker byen, og byen liker studentene.

TOPP LÆRINGSMILJØ

Undersøkelser viser at studenter og ansatte trives godt på UiT i Harstad - både faglig og sosialt. Beliggenheten på havnepromenaden og de fine omgivelsene betyr naturligvis mye. Det gjør også størrelsen på campus - intim og samlet på ett sted. 

Det har sine fordeler for læringsmiljøet. Størrelsen på studentkullene er oversiktlige. Avstanden mellom ansatte og studenter blir kortere, og gjør det lett for studentene å ta kontakt. «Her blir jeg ikke bare én i mengden», hører vi ofte uttalt fra studenter. Miljøet er mangfoldig og internasjonalt, men er uformelt, trygt og åpent - noe både studenter og ansatte vet å sette pris på.

BAKGÅRDEN

Det startet opprinnelig som et eksamensprosjekt for studenter. Deres ide var ønske om å bidra til å skape liv og fest i byen. Det endte opp med en blanding av lokalt marked på dagtid og konserttilbud med topp artister på en improvisert scene i en bakgård på kveldstid. Slik ble BAKgården lansert i 2009. Det ble en kjempesuksess.

Ideen bak studentprosjektet ble fanget opp og videreført på profesjonelt grunnlag. Nå er BAKgården etablert som en årlig byfest i Harstad - samme helg som det nye studieåret starter. På siste års program stod stjernene i kø for å spille i en intim bakgård, midt i byen. 

GOURMETBYEN

Er du glad i god mat og drikke, og villig til å unne deg litt ekstra – kanskje etter endt eksamen? Du vil bli overrasket over restauranttilbud i førstedivisjon som finnes i Harstad.

Noen kaller byen et kulinarisk mekka for matelskere. Mateksperter fra inn- og utland har etter hvert oppdaget byen, og har gitt strålende tilbakemeldinger på hvordan lokale råvarer blandes sammen med internasjonale ingredienser og retter. Bon appétit!  

REISEMULIGHETER

Med fly, båt eller buss kommer du deg lett til og fra Harstad. Evenes er Harstads flyplass. Fra Gardermoen tar turen en og en halv time med direktefly.

Det går hurtigbåt to ganger daglig til Tromsø, og sør- og nordgående hurtigrute møtes i Harstad hver morgen hele året igjennom. Med buss eller bil kan du ta deg raskt ned til Lofoten. Buss kan du også ta til eller fra Fauske, der bussen korresponderer med toget på Nordlandsbanen.

Harstad havn badet i sol
Harstad  kalles også "Vågsfjordens perle"

LOKALE LENKER


 

Siden er under oppdatering.

Norges arktiske studentsamskipnad tilbyr både hybler og leiligheter. Boligene er av ulik størrelse og standard i forskjellige priskategorier. Les mer om boligtilbudet i Harstad.

Bolighjelpa formidler alle typer boliger på det private markedet fra boligeiere som ønsker å leie ut boliger til studenter. Det er gratis å benytte Bolighjelpas tjenester.

Du kan også se i boligannonsene i papirutgavene til lokalavisene Harstad Tidende og Hålogalands Avis, samt internettsidene finn.no og hybel.no. Sosiale medier er også flittig brukt for å annonsere/søke ledig bolig. Se Facebook-gruppene Ønskes Leid / Til Leie - Harstad og Til Leie - Harstad

Studentrådgivning og omsorg
Ønsker du å snakke med noen om forhold som ikke direkte angår faglige eller administrative spørsmål, så finnes det en egen veiledningstjeneste som kan hjelpe deg med dette. 

Studentrådgivninga tilbyr hjelp og støtte til å løse opp i personlige problemer som kan gjøre studentlivet ekstra vanskelig.  Tilbudet er ikke en erstatning for det offentlige helsevesenet, men et supplement som skal kunne møte studentenes særskilte behov. 
Vi som jobber her har taushetsplikt og tilbudet er gratis for studenter ved UiT Norges Arktiske Universitet. Henvisning er ikke nødvendig.

Ved UiT i Harstad er det mulig å få time hos vår studentrådgiver hver onsdag. Kort ventetid.

For mer informasjon:

Studentrådgivinga

Helse/Helsestasjon for studenter

Kurs og aktiviteter:

Som student må man også ha et liv utenfor lesesalen. Norges arktiske studentsamskipnad – campus Harstad, tilbyr ukentlige treninger i fotball, volleyball og innebandy (tilbudet kan variere). I tillegg er det en egen friluftslivgruppe. Det er gratis for studenter ved UiT i Harstad å delta på treningene. Alle er velkommen til å delta – uansett nivå.

Samskipnaden arrangerer også diverse kurs og aktiviteter for studentene. For eksempel jobbsøkerkurs, eksamensmestringskurs, hvalsafari, harrytur til Sverige, juleverksted m.m.

For mer informasjon, se samskipnadens nettsider.

Studentombudet
Studentombudet er en uavhengig bistandsperson som gir studentene ved UiT hjelp og veiledning i saker vedrørende deres studiesituasjon.

Oppstarten – introduksjon til studenttilværelsen

Oppstarten er fadderordningen ved UiT i Harstad, og arrangeres av Norges arktiske studentsamskipnad – campus Harstad, i samarbeid med UiT i Harstad, Ludo Bar & Scene og frivillige studenter. 

Oppstarten bidrar til at nye studenter skaper seg et nettverk i Harstad. Man blir kjent med studiekameratene; andre studenter; campus; og Harstad.  I løpet av 11 dager fra semesterstart er alt lagt til rette for at du skal bli kjent med byen, få venner for livet og oppleve mye morsomt sammen med erfarne faddere og andre nye studenter: Konserter, quiz, utflukter og grilling, for å nevne noe.

Som ny student blir du en del av en «faddergruppe». Fadderne tar over etter informasjon fra kullkoordinator for studiet. Fadderne deler klassen inn i grupper, og tar dere med på en omvisning på campus før åpningsseremonien.  

Et sosialt nettverk er viktig for trivselen. Vi oppfordrer derfor alle nye studenter til å ta del i det som skjer under Oppstarten. Fadderne vil ha ansvar for sin faddergruppe gjennom hele Oppstarten, og vil ta dere med på det som skjer. De er også behjelpelige med å svare på alle type spørsmål. Kan de ikke svare selv, vet de hvem du kan snakke med for å få svar.

Sjekk Fadderordningens nettside for mer spennende informasjon.  


Nyheter fra HarstadArrangementer
Åpningsarrangement UiT Harstad 2020
Hvor: Harstad kulturhus, storsalen
Hvem: ansatte, studenter, gjester / eksterne, inviterte

Karrieredagen 2020
Hvor: Digital plattform
Hvem: studenter, gjester / eksterneSE STUDIETILBUD I HARSTAD

 
Om Harstad
  • Fylke: Troms
  • Status: By og kommune
  • Antall innbyggere: 24.695
  • Antall studenter:  1.620
  • Midnattssol: 22. mai - 18. juli
  • Mørketid: 30. november - 12. januar