Disse sidene er faset ut og vil ikke oppdateres. Nye sider finnes på uit.no/hammerfest
Hvorfor velge Hammerfest?

UiT Norges arktiske universitet tilbyr mange spennende studier.

Vil du oppleve en «tøff» by, med mye vær, fine mennesker og et aktivt kulturliv, er Hammerfest stedet for deg.

Byen er kjent som «Oljebyen» i Finnmark, der Snøhvit-gassen utvinnes. Det er en by med rivende utvikling og masse muligheter. Det er nesten bare opp til deg som student hva du vil og hva du har tid til. Midt i byen finner du Arktisk kultursenter som huser mange aktiviteter og forestillinger. Her kan du oppleve konserter som gir deg gåsehud. Fordelen med campus-området er at det er kort avstand til det meste. Universitetet er nemlig vegg i vegg med studentboligene og sykehuset, noe som er en kjempefordel for sykepleierstudenter som skal i praksis. Studentene er også attraktive som arbeidstakere for sykehuset noe som gir verdifull arbeidserfaring. Fritida brukes også til andre aktiviteter, slik som de mange idretts- og treningsaktivitetene. Alt i Finnmark handler om å få tid til mer av det som er viktig – nemlig å leve og det vil du få i Hammerfest.

Norges arktiske studentsamskipnad tilbyr leie av hybler og leiligheter til studenter tilknyttet UiT Norges arktiske universitet. Les mer om samskipnadens boligtilbud i Hammerfest.

Markedsplassen til UiT sin oppslagstavle annonserer privatpersoner hus, leiligheter og hybler til leie.

Andre leiemuligheter

Du kan også se i boligannonsene i papirutgavene til lokalavisen Finnmark dagblad, samt internettsidene finn.no og hybel.no.

Du kan også finne bolig gjennom forskjellige sider på Facebook

Studentombudet
Studentombudet er en uavhengig bistandsperson som gir studentene ved UiT hjelp og veiledning i saker vedrørende deres studiesituasjon.

Studentrådgivning og omsorg
Ønsker du å snakke med noen om forhold som ikke direkte angår faglige eller administrative spørsmål, så finnes det egne veiledningstjenester som kan hjelpe deg med dette.

Vi tilbyr hjelp og støtte til å løse opp i personlige problemer som kan gjøre studentlivet ekstra vanskelig. Hvis vi sammen finner ut at hjelp fra oss ikke er tilstrekkelig som det eneste tilbudet, hjelper vi til å formidle kontakt til andre instanser. Tilbudet er ikke en erstatning for det offentlige helsevesenet, men et supplement som skal kunne møte studentenes særskilte behov.

For mer informasjon:

Aktiviteter i Hammerfest:

Nyttige linker for ny student

En Facebook side hvor du kan få tak i ting til hybelen din billig/gratis, Kjøpe-selge-bytte-gis bort i Hammerfest

  • Besøks- og leveringsadresse:
   UiT Norges arktiske universitet
   Elsa Semmelmannsvei 1

  • Postadresse:
   UiT Norges arktiske universitet
   IHO i Hammerfest Postboks 1203

   9616 Hammerfest


Nyheter fra HammerfestArrangementer
Karrieredagen 2020
Hvor: Digital plattform
Hvem: studenter, gjester / eksterneOm Hammerfest:

Antall innbyggere: 10 000
Antall studenter:  
Midnattssol: 16. mai – 26. juli
Mørketid: 22. november – 20. januar