høst
2022
LER-1502 Mat og helse 5-10 - 15 stp
Hva lærer du
Etter bestått emne har studentene følgende læringsutbytte:
Kunnskaper
Studenten har:
- kunnskap om matvaremerking, matvarenes næringsinnhold og anvendelsesområder for matvaregruppene
- kunnskap om nasjonale kostanbefalinger og sentrale styringsdokumenter
Ferdigheter
Studenten kan:
- anvende ulike matlagingsmetoder og redskaper
- kan anvende helsemyndighetenes kostråd i tilberedelse og sammensetning av mat og måltider
- kritisk vurdere kostholdsinformasjon fra ulike kilder
- anvende digitale verktøy i praktisk og teoretisk arbeid
- praktisere faget i tråd med lærerplanens intensjoner og innhold.
Kompetanse
- mat og helse i et helsefremmende og samfunnsaktuelt perspektiv
- didaktisk gjennomføring av undervisning i mat og helsefaget legitimert og forankret i læreplanens innhold og intensjoner
Eksamen
Vurderingsform: | Varighet: | Karakterskala: |
---|---|---|
Praktisk eksamen | 4 Timer | A–E, stryk F |
Obligatoriske arbeidskrav:Følgende arbeidskrav må være gjennomført og godkjent før man kan framstille seg til eksamen: |
||
Undervisning | Godkjent – ikke godkjent | |
Undervisningsopplegg | Godkjent – ikke godkjent | |
Didaktisk refleksjon av undervisningsopplegget | Godkjent – ikke godkjent |
Mer info om arbeidskrav
- 70% obligatorisk deltakelse på all undervisning
- Utvikle og gjennomføre et didaktisk undervisningsopplegg. Rammer for den skriftlige delen er 4000 ord. Rammer for didaktisk praktisk gjennomføring er satt til 4 undervisningstimer.
- Det didaktiske undervinsingsopplegget skal være forankret i LK-20 med tverrfaglige temaer Folkehelse, livsmestring og bærekraft. Grunnleggende matfaglige teknikker og grunnleggende ferdigheter skal komme frem.
- Arbeidskravet må være bestått for å kunne fremstille seg til eksamen.
- Om emnet
- Studiested: Tromsø |
- Studiepoeng: 15
- Emnekode: LER-1502
- Ansvarlig enhet
- Institutt for lærerutdanning og pedagogikk
- Spørsmål om emnet
- E-post: studie-hsl-ilp@hjelp.uit.no
- Tidligere år og semester for dette emnet