Velkommen til Svalbard!

Ønsker du en annerledes studiehverdag? Da ønsker vi deg velkommen til toppen av verden! Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger ved Adventfjorden på øya Spitsbergen. Av Svalbards om lag 2900 beboere finner du ca. 2400 i det som er en av verdens nordligste bosetninger.

Longyearbyen ligger på 78ºN og er et moderne og levende familiesamfunn. Her er skole, barnehager, idretts- og svømmehall, universitetssenter, folkehøyskole, lokalavis, butikker, restauranter, sykehus og kirke. Longyearbyen har også et aktivt og mangfoldig kulturliv.

Samtidig er Longyearbyen et populært sted å studere. I 2019 var det 743 studenter som tok et eller flere emner ved Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). Av disse var halvparten internasjonale studenter.

UiT tilbyr årsstudiet Arktisk naturguide på Svalbard, men det finnes andre muligheter dersom du er interessert i et annerledes studieopphold! Som en del av ditt studieløp kan du dra på utveksling til Universitetssenteret på Svalbard, som tilby emner både på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Her finner du emnene UNIS tilbyr, der opptakskravene er spesifisert. 

Foto: Marcela Cardenas, www.nordnorge.com

2900

beboere
1500

isbjørner
124

dager midnattsol

Studere i Svalbard


Leve i Svalbard

Nyttige lenker