Friluftsliv

Alta - opplevelser året rundt

Altas unike historie og natur kan oppleves hele året, men spesielt om sommeren er det mulig å komme seg ut i naturen og være aktiv på egen hånd. Erfarne guider kan bestilles med på turen. Det tilbys alt fra elvebåtturer og kano til offroadsykling og ATV-turer.

Vidde, kyst og fjellandskap

På grunn av Altas beliggenhet lengst inne i Altafjorden kan kommunen skilte med både skog, vidde, kyst og fjellandskap. Dette gir personer som er interessert i friluftsliv mange muligheter til å oppleve flere deler den arktiske naturen innenfor en kort tidsramme.

Nord-Europas største Canyon

Alta Canyon Foto: Tommy Hansen

Sautso må nevnes som en av de flotteste turene med fantastisk utsikt. Sautso er Nord-Europas største canyon og kan nås med både sykkel og til fots. For de som ønsker å besøke demningen er det også mulig å bestille en guidet busstur. Sautso kan også ses fra både elvebåt og kano på Altaelva. Her blir man ført oppover strykene av kjentmenn som kan fortelle historien om den berømte elva.

1000 meter

Halddetoppen Foto: Tommy Hansen

Alta har flotte fjell, og i tillegg til Haldde som er det høyeste på nesten 1000 meter, er det mange topper rundt byen som er lette å ta seg til for både de veltrente og de som ønsker en kort ettermiddagstur. Ønsker man å oppleve vidda kan den nås til fots. Finnmarksvidda kan virke uendelig og det er milevis mellom hytter og hus, så pass på å ha med rett utstyr om du beveger deg ut på egenhånd. Husk fiskestangen hvis du vil prøve deg i en av elvene eller et fjellvann!

Helleristninger og lyse netter

Både Tirpitz museet og Alta museum med helleristningene i Hjemmeluft er tilgjengelig på sommeren. Man kan få ett innblikk i samisk kultur ved Altaelva eller bare nyte en kaffe utendørs på en av de mange restaurantene i sentrum. De lange lyse sommernettene, midnattssola, den vakre naturen og tiden som nesten står stille, gjør Alta til et deilig sted om sommeren. Å sove, det er noe vi kan gjøre til vinteren.

Vinterens vakreste eventyr

Vinterens vakreste eventyr, Finnmarksløpet, starter fra Alta hvert år i mars og er en folkefest og opplevelse for besøkende. Hundeinteresserte gjester kan besøke lokale hundegårder hele året og til og med prøve å kjøre sitt eget hundespann på vinteren.


Klima

Nordlysbyen Alta er velsignet med et godt klima, der den ligger innerst inne i den vakre Altafjorden. På vinteren kan temperaturene komme ned i under minus 30, men det tørre klimaet gjør kulden til en del av opplevelsen. Lyset og mørketiden i nord er fasinerende med det arktiske vinterlyset og nordlyset. På sommeren skinner midnattssolen og temperaturene er ofte over 20 grader. Kontrasten mellom den eksotiske mørketiden og de lange solrike sommernettene kan ikke beskrives, den må oppleves.


Opplevelser

For deg som ønsker å ta med firmaet på tur finnes det lokale leverandører som har spesialisert seg på å levere spennende opplevelser med Finnmarksnaturen som ramme. Nettopp naturen gjør Alta også perfekt for opplevelser utenfor konferanserommet.

Info hentet fra Visit Alta