Illustrasjonsbilde

Leders Mandag

Kjære medstudenter, det er tredje gang jeg skriver denne ukentlige oppdateringen og jeg skal allerede resirkulere et tema: korona. Denne gangen med mye hyggeligere nyheter vel å merke.

Tirsdag 1. februar kom Regjeringen med nye smittevernregler og oppmykninger. Flere endringer var rettet mot nettopp oss studenter, med mål om å gi en mer normal studiehverdag. Kort oppsummert blir det fysisk undervisning og 1-meteren oppheves i undervisningssituasjoner.

Universitetet skal fortsatt tilstrebe smittevernsfaglig drift så vi studenter må regne med at noen tiltak fortsetter, men de nye oppmykningene vil gi oss mye av studiehverdagen tilbake. Det har vært noe diskusjon på flere universiteter om hvilke arrangementer som ikke lenger behøver å forholde seg til 1-meteren, men det er iallfall helt sikkert at utdanningen kommer mye nærmere en normalsituasjon.

Jeg og resten av Studentparlamentet håper også på et dette snart betyr at linje- og interesseforeningene snart tar campus i bruk igjen nå. Det er allerede blitt betydelig enklere å avholde arrangementer med under 200 deltagere og vi bistår gladelig foreninger i å finne veien til å holde arrangementer.

Studenter ved UiT skal ha fått minst 7 dagers forvarsel ved endringer i undervisning, også ved endring tilbake mot normalsituasjon. Det mener jeg er en viktig del av å gi oss forutsigbarheten for egen planlegging.

Eksamen vil i all hovedsak gjennomføres som planlagt, altså i all hovedsak digitalt. Grunnlaget for dette er at det er relativt lang tid til eksamen skal gjennomføres og ting kan endre seg fortløpende. Det ville vært svært uheldig med plutselig omrokkeringer i eksamensform så der holder UiT seg fortsatt på den sikre siden og er litt strengere enn minstekravene.

Campus er åpent. Undervisningen og studentlivet er tilbake for fullt. Velkommen, jeg gleder meg til å sees!

Med en vennlig hilsen,
Victor Zimmer