Adobe Connect

Her finner du kursporteføljen for Adobe Connect


Innhold:


#1: Adobe Connect - videoopplæring

Klikk på linkene under for å vise videoer med Adobe ConnectinnholdFilmrull

 1. Velge headsett som av- og innspillingsenhet (skal alltid gjøres før møtet starter)
 2. Opprettte møterom
 3. Åpne møterom
 4. Kjør Audio Wizard (skal gjøres av alle deltakere etter innlogging i et adobe connectmøte)
 5. Grensenittet (kort gjennomgang av enhetene i møterommet)
 6. Invitere møtedeltakere
 7. Laste opp og vise PowerPoint fil#2: Adobe Connect - Hurtigguide for arrangør

Når du skal arrangere et møte i Adobe Connect må du opprette møterommet og starte møtet. Denne guiden er en kort beskrivelse av hele forløpet for å komme i gang med et møte i Adobe Connect.

Klikk på linken Hurtigguide Adobe Connect vert  for å åpne guiden
#3: Adobe Connect - Hurtigguide for deltakere

PDF dokumentet i linken under er en hurtigguide med mange tips til deg som skal delta i et webbasert møte arrangert i programmet Adobe Connect. Du får av arrangør av møtet oppgitt en webadresse som du skal skrive inn i adressefeltet i en webleser (feks Internett Explorer, FireFox osv).

Klikk på linken Hurtigguide Adobe Connect deltaker  for å åpne guiden
#4: Adobe Connect (generell informasjon)

Som en del av ECampus-prosjektet har UNINETT etablert en felles Adobe Connect installasjon. Alle ansatte og studenter ved UIT kan selv etablere møterom og organisere/gjennomføre møter. Gå til https://connect.uninett.no for å opprette/åpne møterom. Du logger inn via Feide med ditt UIT brukernavn og passord.

Du kan invitere deltakere til møtet uten at møtedeltakere må installere programmer. Deltakere må ha tilgang til internett og vite adressen til møterommet. Adobe Connect kan benyttes både til møter og fjernundervisning. Innhold, materiell og øvelser kan gjøres tilgjengelig fra hvor som helst til hvem som helst. Det vil si at deltakerne ikke må være knyttet til UIT. Du kan koble deg til et møte både med MAC, PC, mobiltelefon og nettbrett.

Maksimalt 250 personer kan delta på hele AdobeConnect installsjonen til Uninett. Vil du organisere møter med over 100 deltakere må du derfor sende e-post til: webconferencing-support@ecampus.no

Brukerveiledninger og kursportefølje ved UiT

IT-avdelingen ved Universitetet i Tromsø arrangerer kurs i Adobe Connect. Klikk på denne lenken for å se våre brukerveiledninger og kursportefølje for Adobe Connect. Her vil du også finne videoer som viser deg hvordan du bruker tjenesten, samt tips og triks.
#5: Adobe Connect - Tips! Hva bør du gjøre før møtet starter?

Før du logger deg inn i møterommet:
Sjekk at ønsket av-og innspillingsenhet er valgt. Dette gjør du ved å høyreklikke på høytalerikonet i systemfeltet nede til høyre på skjermen din. Alle møtedeltakere skal gjøre denne sjekken. Du kan se en video om hvordan dette gjøres ved å klikke på lenken Velge av- og innspillingsenhet

Etter at du er logget inn i møterommet:
Kjør alltid Audio Setup Wizard. Kommandoen finner du i Meeting-menyen. Audio Setup Wizard kontrollere om du har tilpasset mikrofon og høytaler. I tillegg hjelper den med å fjerne bakgrunnsstøy og ekko. Du kan se en video om temaet ve å klikke på linken Kjør Audio Wizard

Under møtet:

Instillinger for Adobe Flash PlayerNår du aktiverer for eksempel mikrofon eller webkamera for første gang vil du se at dialogboksen Innstillinger for Adobe Flash Player  kommer opp på skjermen din.

Denne meldinga skal komme, og det er OK at du gir connect.uninett.no tilgang til mikrofon og kamera ved å klikke på kommandoknappen Tillat.
#6: Adobe Connect - Feilsøking Lyd

Sjekkliste om du har problemer med lyd:

Deltaker får ikke mikrofon til å virke

Møteleder

 • Husk å gi møtedeltagerne rett til å bruke mikrofon. Dette gjør du ved å klikke på Audio og deretter "Microphone Rights For Participants"

Møtedeltager

 • Få bekreftet at bruker har klikket på mikrofonikonet (skal være grønt)
 • Få bekreftet at bruker ikke har muted mikrofonen(mikrofonen er muted om det er en skråstilt strek over det grønne mikrofonikonet)
 • Få bekreftet at bruker har kjørt Audio Setup Wizard og valgt riktig mikrofon og høytaler
 • Be bruker logge av og på møtet
 • Be bruker plugge inn  headsettet i en annen USB port på PCen

Generelt

 • Få bekreftet at bruker ikke har muted headsettet (skal ikke blinke rødt på headsettets kontrollenhet)
 • Få bekreftet at bruker har valgt riktig avspillings- og innspillingsenhet ved å gå til lyd i kontrollpanelet, eller ved å høyreklikke på høytalerikonet i systemfeltet#7: Adobe Connect - Feilsøking web kamera

Sjekkliste om du har problemer med webkamera:

Deltakeren kan ikke se deg

Adobe Connect

 • Start MY Webam enten ved å likke på på kommandoen i videopoden eller ved å klikke på ikonet for webkamera. Klikk på Start Sharing og velg Allow i dialogboksen Adobe Flashplayer Settings
 • Sjekk at ikonet for webcamera er grønt
 • Klikk på Share

Generelt

 • Sjekk om kamera er slått på
Til ITA-kurs brukerstøtte toppside

 


ÅPNINGSTIDER

Besvarelse av telefon og e-post (*)

Mandag - fredag: 08:00-15:00

Skranke (*)

Mandag - fredag: 09:00-15:00


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Klikk her for eldre versjon av Fjernhjelp mac.