Personkort

Personkortet er din side med informasjon om deg som ansatt ved UiT. Presenter deg på best mulig måte!


Innhold:


#1: Om personkortet

Alle ansatte ved UiT har sitt eget personkort. Dette er din hjemmeside på uit.no og din mulighet til å profilere deg internt og eksternt. Både studenter, ansatte og eksterne har behov for å finne relevante personer i ulike sammenhenger. Jo mer utfyllende og relevant informasjon på den enkeltes personkort, jo større mulighet for treff på riktig person. 
 
Personkortet vises øverst på trefflisten når ditt navn søkes opp på uit.no. I tillegg vises ofte personkortet som et av de første resultatene på Google og andre søkemotorer ved søk på ditt navn. 

Endre informasjon på personkortet 

For å endre informasjon på ditt personkort må du først logge inn på nettsiden https://intranett.uit.no.  

  1. Trykk på plusstegnet til høyre på siden.
  2. Trykk på «Rediger personkort».
Personkortet er tilgjengelig via intranett.uit.no Foto: Skjermbilde

Anbefalte endringer 

Personkortet er i utgangspunktet utfylt med basisinformasjon som navn, kontaktinformasjon og organisatorisk tilknytning. For å synliggjøre deg og din kompetanse bør du i tillegg legge til utfyllende informasjon som beskrevet under. Ditt personkort kan vises på norsk, engelsk og samisk - legg inn informasjon på relevante språk. 

Vi anbefaler at alle som et minimum har fylt inn følgende på engelsk og norsk: 

  • Bilde av seg selv
  • Ansattfunksjon (hva heter stillingen din?)
  • Stillingsbeskrivelse (hva jobber du med?) 

Alle disse feltene finner du under fanen «Hovedinformasjon». 

For de vitenskapelige ansatte ønsker vi også at feltet «Forskningsinteresser» blir fylt inn, som ligger under fanen «Forskning», samt feltet «Undervisning» under fanen «Undervisning». 

Redigeringsfelt personkort Foto: Skjermbilde#2: Personkortet - legg til bilde

Portrettbilde er en fin måte å presentere seg på. Du kan gjenbruke bildet du fikk til ditt eget id-kort. Logg inn på adgangskort.uit.no, åpne bildet og lagre det der du ønsker. Har du et eget bilde kan du bruke dette. Noen enheter har også egne fotografer som kan bistå med å få tatt portrettbilde.

Slik laster du opp bilde:

  1. Følg oppskriften for hvordan redigere personkort over.
  2. Dra og slipp et bilde inn i boksen på høyresiden, eller ved å trykke på feltet for å få opp oversikten over tilgjengelige filer på din PC.
  3. Du kan redigere utsnittet ved å flytte frem og tilbake på bildet, og hake av for valget ditt etterpå.
 #3: CV på personkortet

Du kan laste opp en CV (helst i pdf) som vedlegg under fanen "Tilleggsfelt".
#4: Cristin - import til Personkortet

Dokumentasjon av forskning ved Universitetet i Tromsø blir gjort i systemet CRIStin, som er det nasjonale forsknings-dokumentasjonssystemet i Norge. Uit.no henter data om dine publikasjoner som er registrert i Cristin og kobler dette automatisk til ditt personkort. For informasjon om Cristin og hvordan du bruker dette se lenkene under:

Cristin.no

Cristin ved Universitetet i Tromsø - her finner du brukerstøtte og kontaktpersoner for de enkelte enheter.
#5: Mine nettsider

-Mine nettsider er en oversikt over de nettsider og annet innhold du har opprettet på uit.no . Du kan søke i oversikten ved å bruke søkefunksjonen øverst på siden. Fra -Mine nettsider kan du endre eller slette nettsider og annet innhold du er eier av. -Mine nettsider gir informasjon om blant annet type nettside/innhold, dokument - id, dato for sist endret og status.

Slik finner du -Mine dokumenter:
Gå til Mine nettsider på intranett

Til iKB brukerstøtte toppside

 


ÅPNINGSTIDER

Besvarelse av telefon og e-post (*)

Mandag - fredag: 08:00-15:00

Skranke (*)

Mandag - fredag: 09:00-15:00


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Klikk her for eldre versjon av Fjernhjelp mac.