IT-tjenester for tilsatte

Her har vi samlet en oversikt over en del av de tjenestene du bør kjenne til som tilsatt ved UiT Norges arktiske universitet. Nytilsatte bør spesiellt gjøre seg kjent med dette innholdet.


Innhold:


#1: IT- og bibliotekstjenester for nye ansatte
#2: IT-brukerkonto for ansatte

IT-brukerkontoen er nøkkelen din til en rekke tjenester som du kommer til å bruke i det daglige som ansatt ved UiT.

Som ansatt blir din IT-brukerkonto opprettet i forbindelse med ansettelsesprosessen. Siden denne kan ta noe tid utover første arbeidsdag, er det ikke alltid den er klar når du tiltrer.

Les mer om dette på nettsiden: "IT-brukerkonto".
#3: IT-brukerstøtte

kvinnlig hånd bruker tastaturOrakelet har svarene. Uansett hvilken type dataproblem du støtter på vil Orakelet kunne hjelpe deg.

Nettsiden til Orakelet inneholder brukerveiledninger som svarer på ofte stilte spørsmål.

Du kan ta kontakt med Orakelet på telefon (776 44544) eller e-post (orakel@uit.no). Husk å ta med navnet til datamaskinen saken gjelder.

Orakelet har også skranker i Tromsø, NarvikHammerfest, Alta og Harstad.

Du kan abonnere på driftsmeldinger fra Orakelet. Vi sier ifra når vi planlegger service på tjenester, med mer.
#4: ID-kort
#5: E-post

konvolutt med lapp merkert med krøllalfaSom ansatt/student ved UiT Norges arktiske universitet får du tildelt en e-postkonto. Denne e-postkontoen er den primære informasjonskanalen universitetet benytter for å kontakte deg. Det forventes derfor også at ansatte/studenter leser e-post sendt til sin tildelte e-postadresse.

Les hvordan å få tilgang til eposten din på datamaskin og mobile enheter.
#6: Trådløst Internett

På jakt etter WiFi? Koble deg til Eduroam ved å bruke din UiT brukerkonto.

Eduroam er tilgjengelig på studentboligene, alle UiT campus og mange andre flyplasser og universiteter i Europa.

Her finner du informasjon om Studentbynett og hvordan du kommer deg på nett fra studentboliger.
#7: Lagringstjenester for ansatte

Som ansatt ved UiT har du flere muligheter for fillagring. Vi anbefaler at du bruker en av våre tjenester fordi vi tar backup og du kan få tak i filene dine hjemmefra.

Sammen med din IT-brukerkonto får du et hjemmeområde (nettverksdisk) for å lagre filene dine. Avhengig av hvor du jobber ved UiT vil du få tilgang til et eller flere fellesområder. Det er kun deg som har tilgang til hjemmeområdet ditt, men flere personer som jobber sammen vil ha tilgang til et fellesområde.

Office 365 er en tjeneste der filene dine lagres i skyen. Du aksesserer filene dine i en nettleser, og dette kan du gjøre fra hvor som helst. Inn i Office 365 finner du OneDrive (personlig lagring) og Teams (samarbeid, prosjekter, seksjonsarbeid, og lignende).
#8: Jobbe utenfor campus

man sitter ved laptop med kaffekoppenDet er mulig å få tak i filer og programvarer som ligger på hjemmeområdet ditt eller kontormaskinen din selv om du ikke befinner deg på campus. Avhengig av dine behov vil du bruke VPN web portal, AnyConnect eller Citrix når du jobber hjemmefra.
#9: Programvarer for ansatte

De mest brukte programvarer er ferdiginstallert på kontormaskinen din. I tillegg kan du selv installere flere programmer via Software Center (Windows) eller Managed Software Center (Mac). Om du ønsker deg en programvare som ikke finnes i Software Center eller Managed Software Center, send en henvendelse til Orakelet med navnet til datamaskinen og ønsket programvare.

UiT tilbyr også programmer til din private bærbare PC eller Mac. Last ned og installer programvarer selv ved å bruke LiReg
#10: Administrative programmer

Administrative programmer ved UiT: Agresso, ePhorte, FS, Paga, og Syllabus etc. 

Leder med personalansvar har myndighet til å be om at ansatte ved eget fakultet/enhet skal bli gitt tilgang til administrative programmer ved UiT. Det er ulike prosedyrer for disse programmene. For mer informasjon, klikk på aktiv lenke i listen over administrative programmer:
#11: Bli bedre kjent med programvarene du bruker hver dag

Programvare som Word og Canvas brukes stort sett hver dag av studenter og ansatte ved UiT. Øk dine ferdigheter i disse og andre nyttige programvare ved å se på vår side om IT-kurs.
#12: Canvas

Canvas er det digitale klasserommet ved UiT. Faglærere kan legge ut fagressurser her. Det er også en plass for studenter å diskutere emnets fagstoff med medstudenter og levere arbeidskrav.
#13: Samhandling med Skype for Business

Med Skype for Business kan du ringe med lyd og bilde, holde møter, dele undervisningsøkter, veilede, drive brukersupport og mer.
#14: Utskrift

Multifunksjonskriver
UiT Norges arktiske universitet tilbyr utskrift for alle ansatte og studenter ved institusjonen. For å komme i gang må du aktivere ID-kortet ditt. Da vil du kunne skrive ut dokumenter fra både UiT datamaskiner og private datamaskiner, nettbrett og mobiler. Dokumenter kan hentes fra en hvilken som helst skriver på campus.

Her finner du all relevant informasjon om utskrift ved UiT.
#15: E-ressurser ved Universitetsbiblioteket (UB)

Tre bilder i ett. Trappa ved KS biblioteket. Labyrinthen. Bokhyller.UB sine e-ressurser omfatter fagbaser, bibliotekbaser, oppslagsverk, og andre publikasjoner. E-ressursene er tilgjengelige gjennom søkeportal på hjemmesiden til UB.
Skip to main content