IT-tjenester for tilsatte
Her har vi samlet en oversikt over en del av de tjenestene du bør kjenne til som tilsatt ved UiT Norges arktiske universitet. Nytilsatte bør spesiellt gjøre seg kjent med dette innholdet.
Innhold:
IT-brukerkontoen er nøkkelen din til en rekke tjenester som du kommer til å bruke i det daglige som ansatt ved UiT.
Som ansatt blir din IT-brukerkonto opprettet i forbindelse med ansettelsesprosessen. Siden denne kan ta noe tid utover første arbeidsdag, er det ikke alltid den er klar når du tiltrer.
Les mer om dette på nettsidene: "IT-brukerkonto - For ansatte" og "IT-brukerkonto".
Orakelet har svarene. Uansett hvilken type dataproblem du støtter på vil Orakelet kunne hjelpe deg.
Nettsiden til Orakelet inneholder brukerveiledninger som svarer på ofte stilte spørsmål.
Du kan ta kontakt med Orakelet på telefon (776 44544) eller e-post (orakel@uit.no). Husk å ta med navnet til datamaskinen saken gjelder.
Orakelet har også skranker i Tromsø, Narvik, Hammerfest, Alta og Harstad.
Du kan abonnere på driftsmeldinger fra Orakelet. Vi sier ifra når vi planlegger service på tjenester, med mer.
ID-kortet ditt er mer enn bare bevis om hvem du er og at du jobber/studerer ved UiT. Det er også nøkkelkort til rom på campus og printkort for å hente dokumenter på skriveren.
Les hvordan du kan skaffe deg ID-kort.
Som ansatt/student ved UiT Norges arktiske universitet får du tildelt en e-postkonto. Denne e-postkontoen er den primære informasjonskanalen universitetet benytter for å kontakte deg. Det forventes derfor også at ansatte/studenter leser e-post sendt til sin tildelte e-postadresse.
Les hvordan å få tilgang til eposten din på datamaskin og mobile enheter.
På jakt etter WiFi? Koble deg til Eduroam ved å bruke din UiT brukerkonto.
Eduroam er tilgjengelig på studentboligene, alle UiT campus og mange andre flyplasser og universiteter i Europa.
Her finner du informasjon om Studentbynett og hvordan du kommer deg på nett fra studentboliger.
Som ansatt ved UiT har du flere muligheter for fillagring. Vi anbefaler at du bruker en av våre tjenester fordi vi tar backup og du kan få tak i filene dine hjemmefra.
Sammen med din IT-brukerkonto får du et hjemmeområde (nettverksdisk) for å lagre filene dine. Avhengig av hvor du jobber ved UiT vil du få tilgang til et eller flere fellesområder. Det er kun deg som har tilgang til hjemmeområdet ditt, men flere personer som jobber sammen vil ha tilgang til et fellesområde.
Sharepoint og Box er to tjenester der filene dine lagres i skyen. Du aksesserer filene dine i en nettleser, og dette kan du gjøre fra hvor som helst. Sharepoint har ekstra funksjonalitet som vil være nyttig for deg som jobber i team, prosjekt eller lignende. Box har mer lagringsplass, og det er enklere å dele filer med eksterne samarbeidspartnere.
Det er mulig å få tak i filer og programvarer som ligger på hjemmeområdet ditt eller kontormaskinen din selv om du ikke befinner deg på campus. Avhengig av dine behov vil du bruke VPN web portal, AnyConnect eller Citrix når du jobber hjemmefra.
De mest brukte programvarer er ferdiginstallert på kontormaskinen din. I tillegg kan du selv installere flere programmer via Software Center (Windows) eller Managed Software Center (Mac). Om du ønsker deg en programvare som ikke finnes i Software Center eller Managed Software Center, send en henvendelse til Orakelet med navnet til datamaskinen og ønsket programvare.
UiT tilbyr også programmer til din private bærbare PC eller Mac. Last ned og installer programvarer selv ved å bruke LiReg.
Administrative programmer ved UiT: Agresso, ePhorte, FS, Paga, og Syllabus etc.
Leder med personalansvar har myndighet til å be om at ansatte ved eget fakultet/enhet skal bli gitt tilgang til administrative programmer ved UiT. Det er ulike prosedyrer for disse programmene. For mer informasjon, klikk på aktiv lenke i listen over administrative programmer:
- Agresso
- ePhorte
- FS - Felles Studentsystem
- Paga (Ikke PagaWeb)
- Request Tracker (RT)
- Rombestilling
Programvare som Word og Fronter brukes stort sett hver dag av studenter og ansatte ved UiT. Øk dine ferdigheter i disse og andre nyttige programvare ved å se på vår side om IT-kurs.
Canvas har blitt valgt som ny læringsplattform (LMS). Innføringen av Canvas starter høsten 2017. Arbeidet med å innføre Canvas organiseres i et innføringsprosjekt med en målsetning om at alle brukerne skal over på den nye læringsplattformen til høstsemesteret 2018. Det betyr at bruken av Fronter og Itslearning fases ut fra sommeren 2018. Les mer om Canvas og prosjektet
Fronter vil fremdeles være i bruk for enkelte utdanninger studieåret 2017/2018. Alle fagemner får et digitalt klasserom i Fronter der underviseren deler fagressurser med studentene.
It's Learning stenges høsten 2017 og Canvas skal tas i bruk.
Med Skype for Business kan du ringe med lyd og bilde, holde møter, dele undervisningsøkter, veilede, drive brukersupport og mer.
Her finner du all relevant informasjon om utskrift ved UiT.
UB sine e-ressurser omfatter fagbaser, bibliotekbaser, oppslagsverk, og andre publikasjoner. E-ressursene er tilgjengelige gjennom søkeportal på hjemmesiden til UB.