IT-tjenester for tilsatte

Her har vi samlet en oversikt over en del av de tjenestene du bør kjenne til som tilsatt ved UiT Norges arktiske universitet. Nytilsatte bør spesiellt gjøre seg kjent med dette innholdet.


Innhold:


#1: IT- og bibliotekstjenester for nye ansatte
#2: IT-brukerkonto for ansatte

IT-brukerkontoen er nøkkelen din til en rekke tjenester som du kommer til å bruke i det daglige som ansatt ved UiT.

Som ansatt blir din IT-brukerkonto opprettet i forbindelse med ansettelsesprosessen. Siden denne kan ta noe tid utover første arbeidsdag, er det ikke alltid den er klar når du tiltrer.

Les mer om dette på nettsiden: "IT-brukerkonto".
#3: Lagringstjenester for ansatte

Som ansatt ved UiT har du flere muligheter for fillagring. Vi anbefaler at du bruker en av våre tjenester fordi vi tar backup og du kan få tak i filene dine hjemmefra.

Sammen med din IT-brukerkonto får du et hjemmeområde (nettverksdisk) for å lagre filene dine. Avhengig av hvor du jobber ved UiT vil du få tilgang til et eller flere fellesområder. Det er kun deg som har tilgang til hjemmeområdet ditt, men flere personer som jobber sammen vil ha tilgang til et fellesområde.

Office 365 er en tjeneste der filene dine lagres i skyen. Du aksesserer filene dine i en nettleser, og dette kan du gjøre fra hvor som helst. Inn i Office 365 finner du OneDrive (personlig lagring) og Teams (samarbeid, prosjekter, seksjonsarbeid, og lignende).
#4: Programvarer for ansatte

De mest brukte programvarer er ferdiginstallert på kontormaskinen din. I tillegg kan du selv installere flere programmer via Software Center (Windows) eller Managed Software Center (Mac). Om du ønsker deg en programvare som ikke finnes i Software Center eller Managed Software Center, send en henvendelse til Orakelet med navnet til datamaskinen og ønsket programvare.

 
#5: Administrative programmer

Administrative programmer ved UiT: Agresso, ePhorte, FS, Paga, og Syllabus etc. 

Leder med personalansvar har myndighet til å be om at ansatte ved eget fakultet/enhet skal bli gitt tilgang til administrative programmer ved UiT. Det er ulike prosedyrer for disse programmene. For mer informasjon, klikk på aktiv lenke i listen over administrative programmer:
#6: Samhandling med Skype for Business

Med Skype for Business kan du ringe med lyd og bilde, holde møter, dele undervisningsøkter, veilede, drive brukersupport og mer.

 


ÅPNINGSTIDER(*)

Besvarelse av telefon og e-post

Mandag - fredag: 08:00-15:00

Skranke

Mandag - fredag: 09:00-15:00 (stengt for lunsj 11:30-12:00) 


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Eldre versjon windows. Eldre versjon mac.