Synliggjør opptakene for studentene

En viktig moment i hele prosessen med automatisert opptak er at studentene vet hvor de kan få tak i opptakene. Det finnes flere alternativer som kan benyttes:

  • "Mediasite Kanal for video" i Canvas (mest anbefalt løsning)
  • Lenke
  • Innkapsle enkelte videoer på en side i Canvas
  • Min side for studenter

Mediasite Kanal for video

Opptak som er koblet til et fagemne ved at de ble booket i timeplanleggingssystemet får automatisk en kobling mot "Mediasite Kanal for video" i Canvas. "Mediasite Kanal for video" er et punkt som vises på emnenavigasjonen til alle emner i Canvas. Her vil fagemnets opptak bli automatisk lagt ut.

Dette må faglærer gjøre:

  1. Gå inn i Canvas-emnet og synliggjør "Mediasite Kanal for video" i emnenavigasjonen
  2. Klikk på "Mediasite Kanal for video" for å aktivere koblingen mot opptakene. 

mediasite kanal for video i et canvas-emne
Eksempel på Mediasite Kanal for video

Lenke

Alle som er lagt inn som foreleser på et emne i timeplanleggingssystemet (TP) som det blir registrert opptak på, vil motta en automatisert epost fra IT-avdelingen. Denne eposten inneholder en lenke som viser til en katalog på nettet hvor alle opptak i emnet vil bli samlet. Denne lenken kan legges ut i Canvas til studentene, for eksempel på hjemmesiden til Canvas-emnet.

Eposten sendes ut innen 10 minutter etter at Studieplanlegger har aktivert opptak på emnet i TP. Denne eposten sendes ut 1 gang, ved første registrering i TP. Hvis du mangler mailen eller ikke har mottatt den, ta kontakt med Orakelet. Om du mottar en slik mail, uten å ha ønsket opptak må du ta kontakt med din studieplanlegger. 

Innkapsle enkelte videoer på en side i Canvas

Dette vil kreve mer arbeid av foreleseren, men det er mulig å vise en video direkte på en side i Canvas. Dette heter å innkapsle / embedde. Foreleseren som er eier av opptaket og har tilgang til My Mediasite kan redigere HTML-koden til en side i Canvas for å legge til en iframe-kode som man henter fra My Mediasite. Alternativt, bruk My Mediasite-integrasjonen - dette vises som et ikon med 4 oransje sirkler i verktøymenyen når man redigerer en Canvas-side.

Min side for studenter

Alle opptak på et fagemne vil bli tilgjengeliggjort for emnets studenter når de logger på Min side for studenter. Dette skjer helt automatisk.

Du kan velge å ikke publisere opptakene i på Min side for studenter ved at studieplanleggeren legger til taggen "Mediasite: Ikke publiser til Minside/studentapp" i timeplanleggingssystemet.


Driftsmeldinger fra ITA:

Alle driftsmeldinger

Nyhetsbrev:
Abonner på IT driftsmeldinger fra UiT. Påmelding / Avmelding

 


ÅPNINGSTIDER

Besvarelse av telefon og e-post (*)

Mandag - fredag: 08:00-15:00

Skranke (*)

Mandag - fredag: 09:00-15:00


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Klikk her for eldre versjon av Fjernhjelp mac.