Installere og konfigurere Microsoft Authenicator

Forutsetning

Denne veiledningen forusetter at du har fulgt en av "Kom i gang..." veiledningene som beskrevet på nettsiden: Office 365 - Tofaktor-autentisering

Hva er Microsoft Authenticator

Microsoft Autenticator er en app du kan installere på din mobiltelefon som gjør at du kan benytte denne for å logge deg inn med tofaktorautentisering. 

Når du har gjort dette vil Appen automatisk bli valgt som den foretrukkne måten å autentisere seg på, men du vil fortsatt kunne bruke sms eller jobbtelefon hvis det skulle være nødvendig.

Microsoft Authenticator

Bruke Microsoft Authenticator med kode

Fordelen med å bruke appen med kode er at koden ikke er tilgjengelig for andre enn deg. Det gjør at hvis ditt brukernavn og passord kommer på avveie, så har ikke de som nå er i besittelse av dette noen måte å komme seg inn på dine Office 365 tjenester

  1. Finn og last ned "Microsoft Authenticator" fra Appstore (iPhone) eller Google Play (Android). Ikke start appen ennå
  2. logg på nettsiden https://aka.ms/mfasetup fra en datamaskin.
  3. I nedtrekksmenyen for Hvilket alternativ foretrekker du?/what is your preferred option"? velger du: Vis verifiseringskode fra app/Use verification code from app [A]. Pass på at det er en hake i valget Authenticator app [B] og klikk på den blå knappen Konfigurer/Configure [C]

  4. Du vil nå få opp en QR-kode, og denne skal du skanne med appen på mobiltelefonen din.
  5. Start Microsoft Authenticator på mobiltelefonen din og velg Legg til konto. Velg "Jobb- Eller skolekonto" (Kameraet aktiveres nå på telefonen slik at du kan lese QR-koden du får fra Outlook Web App).

  6. Når du har gjort dette trykker du Neste/Next (Se bilde på punkt 4)
  7. Du vil nå se på nettsiden at den sjekker aktiveringsstatusen. Når den er ferdig får du en beskjed som sier "Mobile app has been configured for notifications and verification codes". 
  8. Klikk "Save" og du er ferdig

Når du nå skal logge deg inn på E-post eller Office 365 tjenester benytter du bare kodene som vises i appen (De endrer seg hver 30 sekund)

Bruke Microsoft Authenticator med godkjenningsvarsel

Fordelen med dette er at du bare trenger å trykke en gang på varslet fra appen for å godkjenne innloggingen.

Ulempen er at hvis noen forsøker å logge på med ditt brukernavn og passord, så vil du få dette godkjenningsvarslet, og hvis du da velger "godta", så gir du vedkommende tilgang. Du må derfor være helt sikker på at varslet kommer i forbindelse med en pålogging du nettopp gjorde. Hvis du ikke er sikker på hvorfor du blir bedt om å godta varslet så må du avvise forespørselen.

Framgangsmåten for å aktivere dette er helt identisk med veiledningen ovenfor med unntak av punkt 3a. hvor du velger Varsle meg gjennom appen/Notify me through app

Hvis du allerede har konfigurert Microsoft authenticator appen, trenger du ikke gjøre dette igjen. Bare trykk "Save".

Kjente feil

På punkt 6. klarer ikke nettsiden å godkjenne autentiseringsappen.

Du ma da bare prøve på nytt, men du må slette profilen fra "Miocrosoft Authenticator" og legge til konto på nytt.

Slette profil på Microsoft AuthenticatorNyhetsbrev:
Abonner på IT driftsmeldinger fra UiT. Påmelding / Avmelding

 


ÅPNINGSTIDER(*)

Besvarelse av telefon og e-post

Mandag - fredag: 08:00-15:30

Skranke

Mandag - fredag: 09:00-15:00 (stengt for lunsj 11:30-12:00) 


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Eldre versjon windows. Eldre versjon mac.