Office 365

Office 365 er en samling nettbaserte tjenester som gjør det enklere å samarbeide på dokumenter. I tillegg inkluderer den gratis nedlasting av Microsoft Office til private datamaskiner og mobile enheter.

Aktive studenter ved UiT Norges arktiske universitet får tilgang til tjenesten.

OBS: Stipendiater og doktorgradstudenter får ikke tilgang til denne tjenesten siden de er å anse som ansatte ved institusjonen og derfor har tilgang til lisensene som gjelder for ansatte. Stipendiater og doktorgradstudenter kan laste ned Office 2016 via LiReg for installasjon på private maskiner.

Office 365 er enda i pilotfase, og dermed kan endres underveis.

Konfidensiell data skal ikke lagres i Office 365. Se styringssystem.

Sist oppdatert 01.12.2017

Det finnes mange tjenester i Office 365. En fullstendig liste over apper du har tilgang til finnes i Office 365. Se under for liste over hvilke tjenester supporteres av Orakelet.

Supporterte tjenester

OneDrive er din 3 TB stor lagringsplass. Dokumenter du lagrer i her kan du dele med andre studenter og forelesere. Når du er koblet til internett har du tilgang til dokumentene dine uansett hvor i verden du befinner deg.

Sharepoint er samarbeidsområder for når du trenger mer enn å bare dele dokumenter. Her kan dere dele lesestoff, arbeidsdokumenter, lenker, oppgavelister, med mer.

Last ned den nyeste versjon av Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint, osv) til din datamaskin, nettbrett og mobil. IT-kurs har veiledninger om hvordan å jobbe med programmer inkludert i Microsoft OfficeKjente problemstilling: Du kan bli bedt om ekstra godkjenning når du starter officeprogrammene for første gang etter at du har lastet dem ned. Hvis dette skjer følger du instruksjonene om autentisering.

Word Online lar deg redigere tekstdokumenter rett i nettleseren. Filer lagres i din OneDrive.

Forbered presentasjoner rett i nettleseren med PowerPoint Online. Filer lagres i din OneDrive.

Lag regneark rett i nettleseren med Excel Online. Filer lagres i din OneDrive.

Fra din OneDrive kan du opprette en notatblokk og redigere den i nettleser via OneNote Online.

Tillpass din konto på Office 365 med Innstillinger.

Ikke supporterte tjenester

Tjenestene som finnes i listen nedenfor kan tas i bruk, men vil foreløpig ikke bli supportert av Orakelet og du må være spesielt forsiktig ved bruk av disse applikasjoner

Samarbeid effektivt på prosjekter ved hjelp av Planner , som gir en enkel og svært visuell måte å organisere gruppearbeid på.

Microsoft Teams er et chat-basert arbeidsområde i Office 365. Det samler personer, samtaler, filer og verktøy på ett sted, slik at alle har umiddelbar tilgang til alt de trenger.

Class Notebook er en app som hjelper deg med å sette opp OneNote i klassen din.

Staff Notebook er en app for SharePoint Online som hjelper deg å konfigurere en OneNote-notatblokk for ansatte.

Bruk Delve til å administrere Office 365-profilen din og til å oppdage og organisere informasjonen som sannsynligvis er mest interessant for deg akkurat nå – i hele Office 365.

For å få fart på den digitale overgangen trenger du en ny type forretningssystemer. En som bryter ned skillene mellom CRM og ERP, som er data- og intelligensdrevet, og som hjelper deg med å skape nye forretningsmuligheter. Svaret er Microsoft Dynamics 365.

Opprett automatisert arbeidsflyter mellom dine favorittapper og tjenester og få varslinger, synkroniser filer, samle inn data og mer ved å bruke Flow.

Newsfeed ligner mye på en offentlig blogg eller en mikroblogg. Du kan bruke SharePoint nyhetsfeed til å starte en samtale med personer og hold deg oppdatert med ting andre personer innlegg og dele.

Med PowerApps kan du koble, opprette og dele forretningsapper med kollegene i minutter og ved hjelp av en hvilken som helst enhet.

Se, last opp og del videoer innenfor organisasjonen ved hjelp av Office 365 Video. Hele UiT vil kunne se videoene.

Sway er en intelligent app som hjelper deg med å lage et interaktivt nettbasert lerret med ideene dine på en enkel måte. Hent innhold fra en rekke kilder med minimal innsats, og bruk den innebygde oppsettsmotoren til å lage et enhetlig utseende og funksjonalitet som ser flott ut på alle skjermer.

Yammer er et privat sosialt nettverk som hjelper deg og bedriften din med å holde oversikt over arbeidet. Med Yammer kan du komme i kontakt med rett person til rett tid, dele informasjon på tvers av grupper og organisere prosjekter slik at du kan nå lengre, raskere.

Med Forms kan du opprette spørreundersøkelser, registreringsskjemaer, spørrekonkurranser og mer.

Når du er ferdig ved UiT

Office 365 og Microsoft Office er for aktive studenter ved UiT. Når du er ferdig som student vil du miste tilgang til både de nettbaserte tjenester og programvarene du har lastet ned til dine private datamaskiner.

Før du slutter ved UiT er det derfor viktig å laste ned filene du vil bevare.

Skip to main content