Feide

Feide - Felles Elektronisk IDEntitet - er Kunnskapsdepartementets valgte løsning for sikker identifisering i utdanningssektoren.  Du kan lese mer om tjenesten på Uninetts nettsider her: https://www.feide.no/om-feide

Flere av universitetets  tjenester benytter Feide for pålogging og for å kunne logge på disse må du enten være registrert som aktiv student ved UiT Norges arktiske universitet eller være registrert som ansatt i Paga.

#1 Innlogging

Når du logger deg på må du passe på at korrekt institusjon er valgt (UiT Norges arktiske universitet). Du benytter ditt brukernavn ved UiT (eksempel: abc123) og ditt passord.

#1.1 Problemer med innlogging

Den aller vanligste grunnen til at du ikke får logget deg på er at passordet du skriver er feil eller at feil institusjon er valgt.

#1.2 Problem med innlogging når du tilhører en annen institusjon som også benytter Feide

Et kjent problem med innlogging er at Feide ikke tillater at du logger på to forskjellige institusjoner i samme nettleser. Dette henger sammen med at nettleseren husker hvilken institusjon du først logget deg på og vil forsøke å logge deg på denne institusjonen i alle Feidetjenester helt til du lukker nettleseren.

Det er spesielt sensorer og eksternt tilknyttede fagpersoner som kommer opp i denne problemstillingen når de skal logge seg på Canvas og Digital eksamen (WiseFlow). Siden du allerede er logget på ved din egen institusjon, forsøker nettleseren å logge seg på UiTs tjenester mot din institusjon. Konsekvensen er at man ikke får logget seg på 

Løsning 1: Lukk nettleseren (Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Safari etc.)

Siden informasjonen om hvilken Feideinstitusjon nettleseren din bare lagres så lenge nettleseren er åpen kan du løse problemet med å lukke nettleseren og starte den på nytt

  1. Lukk nettleseren din helt og start den på nytt.
  2. Gå deretter til den tjenesten på UiT som du ønsker å logge på
  3. Velg UiT Norges arktiske universitet som institusjon
  4. Logg deg på med brukernavn og passord som du har fått fra UiT

Løsning 2: Åpne Feidetjenester mot UiT i en annen nettleser

Siden informasjon om hvilken Feideinstitusjon du er logget på bare lagres i den nettleseren du benytter, kan du benytte en annen nettleser for å logge på UiTs Feidetjenester. Fordelen med dette er at du kan være pålogget din egen institusjons tjenester som benytter Feide samtidlig som du logger på UiTs Feidetjenester.

  1. Åpne en annen nettleser (Hvis du benytter Chrome til vanlig åpner du Internet Explorer, Edge, Firefox Eller Safari)
  2. Gå deretter til den tjenesten på UiT som du ønsker å logge på
  3. Velg UiT Norges arktiske universitet som institusjon
  4. Logg deg på med brukernavn og passord som du har fått fra UiT

 


Driftsmeldinger fra ITA:
Opprettet 17.10.2019:
Problemer med siste versjon av MacOS

Alle driftsmeldinger

Nyhetsbrev:
Abonner på IT driftsmeldinger fra UiT. Påmelding / Avmelding

 


 

ÅPNINGSTIDER

Besvarelse av telefon og e-post

    Mandag - fredag: 08:00-15:45

Skranke

    Mandag - fredag: 09:00-15:45

Lunchpause (alle dager)

    11:30 - 12:00 (stengt)

KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Klikk her for eldre versjon av Fjernhjelp mac.