Skype Web App - for eksterne som ikke har Skype

Hvis en møtedeltaker ikke er en del av organisasjonen, og/eller ikke har Skype for Business installert på sin datamaskin, så kan man bli med på Skype-møter ved å benytte Skype Web Application.

Logge inn i web-appen via en nettleser

Møtedeltakeren må klikke på lenken som følger med møteinnkallingen fra Outlook. Alternativt kan man kopiere lenken fra en annen mail, Fronterrom eller nettside og deretter lime den inn i en nettleser.

Når en ekstern møtedeltaker prøver å få tilgang til et Skype møterom via Skype Web App i en nettleser, så møtes hun av dialogvinduet vist under:Bilde av Skype Web App dialogvindu. 3 punkter. 1 laste ned og installere Plugin-modulen for Lync Web App. 2 etter installasjonen klikker du bli med i møtet. 3 Lync Web App åpnes i nytt vindu.

Klikk på 1: Last ned og installer plugin-modulen for Lync Web App. Klikk Kjør (eventuelt Run) i neste dialogvindu. Plugin-modulen blir da installert i bakgrunnen.

Bilde av dialogboks som tilhører nettleser. Plugin er ferdig lastet ned. Knappevalgene avbildet er kjøre, avbryte eller åpne nedlastinger?

Klikk på 2: Bli med i møtet.

Dialogvinduet vist under ber deg om å godkjenne pluginen for domenet du sitter på. Huk av for Alltid tillat plugin-modulen for dette domenet, og klikk deretter Tillat for å gå til samtalen din.

Bilde av dialogboks fra Skype Web App. Avhukingsboks som tillater plugin-modul for domenet. Knappevalgene er tillat eller avslå. Avhukingsboksen er markert som viktig.

Velge riktig møtelyd

Skype Web App gir deg så mulighet til å velge hvilken måte du vil delta i samtalen eller møtet på.

Hvis du vil ringe inn i samtalen med telefon, må du velge Jeg vil ringe inn til møtet, ringe til nummeret som står listet opp i DITT dialogvindu og deretter taste inn Konferanse-ID slik den vises i ditt dialogvindu. Nye samtaler har egne unike koder. OBS: ikke bruk info fra dette eksempelet.

Bilde av dialogboks fra Skype Web App. Målet er å vise hvordan en bruker kan velge å ringe inn til en samtale fra telefon. Valget kalt jeg vil ringe inn til møtet er fremhevet. Telefonnummer og konferanse ID er fremhevet.

Du kan også bli ringt opp av de andre deltakerne i møtet ved å velge Få møtet til å ringe meg. Skriv inn din områdekode og telefonnummer, og klikk Ring meg.

Bilde av dialogboks fra Skype Web App. Målet er å vise hvordan man kan få møtet til å ringe seg. Bokser med landkode og telefonnummer er fremhevet. Knappevalg er ring meg.

For å starte eller komme inn i en vanlig nett-samtale velger du Bruk datamaskinen og Bli med. Da åpnes et nytt samtalevindu, og Skype velger kamera og lydenhet som er tilkoblet din datamaskin.

Bilde av dialogboks fra Skype Web App. Målet er å vise hvordan en bruker kan velge å bruke datamaskinen til å delta i en samtale. Knappevalget er kun bli med.

Samtalevindu og innstillinger

Samtalevinduet for Skype Web App ligner på Skype for Business. Legg merke til knappene for Direktemeldinger, Demp Mikrofon (Mute), Video og Presentere innhold. Se egne brukerveiledninger og videoer for hvordan man bruker disse funksjonene på denne siden.

Oversiktsbilde over samtalevinduet i Skype Web App. Viser alle knapper og menyplasseringer.

For å stille inn lydenheter og videoenheter må du klikke på det lille tannhjulet Alternativer til høyre for navnet ditt opp i høyre hjørne av samtalevinduet ditt.

I menyen for Lydenheter kan du velge riktig lydenhet hvis du har flere enheter tilkoblet din datamaskin. Klikk nedtrekksmenyen og velg riktig enhet fra listen.

Bilde fra alternativer-menyen til Skype Web App. Undermeny lydenhet. Viser hvordan man kan trekke ned meny for å velge riktig lydenhet.

I menyen for Videoenhet kan du finne og velge riktig videoenhet fra nedtrekksmenyen.

Husk at et webkamera kun kan sende videosignaler til ett program om gangen. Hvis video ikke fungerer, så kan det skyldes at kameraet brukes av en annen applikasjon på din datamaskin. Steng i så fall programmet og prøv Skype på nytt.

Bilde fra alternativer-menyen til Skype Web App. Undermeny videoenhet. Viser bilde fra kameraet og hvordan du kan trekke ned en meny for å bestemme riktig kamera.

Velge Skype Web App istedet for Skype for Business

Det går an å tvinge datamaskinen din til å foretrekke Skype Web App, selv om du har Skype eller Skype for Business installert.

Når du kopierer og limer inn lenken til samtalen eller møtet i din nettleser, så må du legge til ?sl=1. Eksempel:

https://meet.uit.no/mitt.b.rukernavn/K1K2GG2F?sl=1

Hvis du får problemer med å starte opp Skype Web App i nettleseren du vanligvis bruker, prøv med en annen. Internet Explorer vil ofte kunne være en løsning på denne typen problemer.


Driftsmeldinger fra ITA:

Alle driftsmeldinger

Nyhetsbrev:
Abonner på IT driftsmeldinger fra UiT. Påmelding / Avmelding

 


ÅPNINGSTIDER

Besvarelse av telefon og e-post (*)

Mandag - fredag: 08:00-15:00

Skranke (*)

Mandag - fredag: 09:00-15:00


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Klikk her for eldre versjon av Fjernhjelp mac.