Tilgang til Canvas,eller Wiseflow (Digital Eksamen) for eksterne sensorer*

Hvis du skal ha tilgang til Canvas eller Wiseflow (Digital Eksamen) som sensor eller underviser, men ikke er ansatt ved UiT, må du registreres inn som fagperson i vår studentdatabase (FS). Det er FS som leverer informasjon om deg til disse tjenestene og samtidlig oppretter en IT-brukerkonto for deg.

 1. Hvis du har en brukerkonto fra før, men har glemt ditt passord, kan du ordne dette fra nettsiden https://passord.uit.no.
 2. Hvis du er usikker på om du har en IT-brukerkonto kan du sjekke dette ved å gå til nettsiden "Finn mitt brukernavn" og følger instruksjonene. Hvis du kommer opp med et brukernavn, så har du brukerkonto. Hvis du mangler passordet til denne følger du instruksjonene i punkt 1.
  • NB: Selv om du har en brukerkonto, så er det ikke sikkert denne brukerkontoen har tilgang til Wiseflow eller Canvas. Dette styres av hvorvidt du er registrert som sensor/fagperson i FS (Felles studentsystem). Se punkt 3
 3. Hvis du:
  • Ikke har en brukerkonto ved UiT (Det kommer ikke opp noe brukernavn når du skriver inn personnummeret ditt på nettsiden "Finn mitt brukernavn" )
  • Du får ikke logget inn på Wiseflow eller Canvas med brukerkontoen du har (Du har sjekket at passordet ditt er korrekt i henhold til denne sjekken for brukernavn og passord)
  • Du får logget inn i Wiseflow og/eller canvas, men har ikke tilgang til eksamensemnet i Wiseflow eller fagrommet i Canvas
  kontakt studieavdelingen ved det fakultetet eller institutt du er assosiert med. Be dem sjekke om du er registrert som sensor eller fagperson for det gjeldende faget i FS.
  • Hvis du er korrekt registrert i FS: Kontakt Orakelet på e-postadresse orakel@uit.no og informer om at du skal være sensor/tilknyttet fagperson ved uit , emne du er tilknyttet og at du har vært i kontakt med studiekonsulent og fått bekreftet at du er registrert korrekt inn i FS.
  • Hvis du ikke er registrert i FS, må du be studiekonsulenten om å ordne dette for deg. Din IT-brukerkonto vil være klar dagen etter at du er registrert i FS. Brukernavn og passord kan du ordne fra nettsiden https://passord.uit.no

 Canvas (LMS)

Webadressen til Canvas er https://uit.no/canvas

WiseFlow (Digital eksamen)

Webadressen til WiseFlow er www.wiseflow.dk.  

Kjent problem med innlogging via Feide med Canvas og Wiseflow

Hvis du er ansatt ved en annen institusjon som også benytter Feide kan du få problemer med å logge deg inn på UiT tjenester. Grunnen til dette er at du ikke kan være logget på 2 forskjellige feideinstitusjoner i samme nettleser samtidlig.
LØSNING: Benytt forskjellige nettlesere til dine forskjellige Feidekontoer (Eksempel: Hvis du til vanlig benytter Chrome for å logge deg på tjenester ved din hjemmeinstitusjon, så kan du benytte Firefox mot UiT). 

 Nyhetsbrev:
Abonner på IT driftsmeldinger fra UiT. Påmelding / Avmelding

 


ÅPNINGSTIDER

Telefon

Mandag - fredag: 08:00-14:30

Skranke

Mandag - fredag: 09:00-14:30
(stengt for lunsj 11:30-12:00) 


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

Fjernhjelp (TeamViewer) er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Eldre versjon windows. Eldre versjon mac.