Office 365

Office 365 er en samling nettbaserte tjenester som gjør det enklere å samarbeide på dokumenter. I tillegg inkluderer den gratis nedlasting av Microsoft Office til private datamaskiner og mobile enheter.

Hvem får tilgang til Office 365?

Aktive studenter ved UiT norges arktiske universitet får tilgang til tjenesten.

OBS: Stipendiater og doktorgradstudenter får ikke tilgang til denne tjenesten siden de er å anse som ansatte ved institusjonen og derfor har tilgang til lisensene som gjelder for ansatte. Stipendiater og doktorgradstudenter kan laste ned Office 2016 via LiReg for installasjon på private maskiner.

Hvordan får du tilgang til Office 365?

Det er 2 måter å få tilgang til Office 365. 

  1. Logg deg inn på nettsiden http://uit.no/office365
  2. Logg deg inn via Minside: https://uit.no/studenter/minside og deretter velg Office 365.Skjermdump fra Min side med pil som peker til lenken til Office 365

Logg på Office 365

Du logger på Office 365 med ditt UiT brukernavn og passord. NB! Ikke bruk epostadresser som abc123@post.uit.no eller fornavn.etternavn@uit.no til innlogging i dette tilfelle.

Innloggingsskjerm til uit.no/office365

Se også hvordan du autentiserer Microsoft Office.

Nettbaserte tjenester

Office 365 er et helt univers av tjenester for skriving, lagring, deling og samarbeid på dokumenter. De viktigste er OneDrive og Grupperom.

OneDrive er din 1 TB stor lagringsplass. Dokumenter du lagrer i her kan du dele med andre studenter og forelesere. Når du er koblet til internett har du tilgang til dokumentene dine uansett hvor i verden du befinner deg. Den inkluderer også webapplikasjoner for Word, Excel, PowerPoint og OneNote. Det betyr at du kan jobbe med f.eks worddokumenter direkte i en nettleser (Internet Explorer, Firefox osv) uten at du har Microsoft Office installert på maskinen din.

Grupperom er virtuelle rom der du samarbeider med medstudentene. Her kan dere dele lesestoff, arbeidsdokumenter, lenker, oppgavelister, med mer. Rommene er midlertidige og vil arkiveres etter ett år. Kun UiT studenter kan bruke grupperom.

I OneDrive og på grupperom kan du lagre de fleste type filer. Word, Excel, PowerPoint og OneNote har det beste støtte i og med at du kan åpne dem i webapplikasjonene. PDF, musikk- og videofiler kan forhåndsvises i nettleseren. Andre typer filer vil du måtte laste ned eller synke til datamaskinen din for å åpne dem i lokale programvarer.

Filer i din OneDrive kan enkelt deles med studenter og ansatte ved UiT. I tillegg kan du dele filer med folk som har en Microsoft konto. 

Se IT-kurset om Office 365 for hvordan du navigerer mellom og bruke tjenestene.

Last ned Microsoft Office

Fra Office 365 kan du laste ned Microsoft Office til private datamaskiner og mobile enheter. Gå direkte til nedlastingssiden for Microsoft Office.

IT-kurs har veiledninger om hvordan å jobbe med programmer inkludert i Microsoft Office.

Kjente problemstillinger

  • Du kan bli bedt om ekstra godkjenning når du starter officeprogrammene for første gang etter at du har lastet dem ned. Hvis dette skjer følger du instruksjonene om autentisering

Når du er ferdig som student

Office 365 og Microsoft Office er for aktive studenter ved UiT. Når du er ferdig som student vil du miste tilgang til både de nettbaserte tjenester og programvarene du har lastet ned til dine private datamaskiner.

Før du slutter som student er det derfor viktig å laste ned filene du vil bevare.

Skip to main content