Udoc - Pålogging med googlekonto

Denne brukerveiledningen viser deg hvordan du som eksern bruker kan koble deg til et prosjektområde ved UiT med en googlekonto.

Prosjekteier skal ha gitt deg adressen til SharePoint-området. Adressen vil være på formen https://udocx.uit.no/prosjekt/PROSJEKTNAVN. Besøk adressen i din nettleser og velg "Google Account" som påloggingsalternativ.*

*Dersom du velger Windows-godkjenning vil du bli bedt om å logge på med brukernavn og passord i et eget vindu. Velg avbryt og gå tilbake for å starte på nytt.

Du vil bli videresendt og blir bedt om å logge på med din google konto. Her kan du verifisere at du faktisk logger deg på hos google.com ved å inspisere adresse-feltet som viser https://accounts.google.com. Dersom du allerede er pålogget Google i din browser vil du automatisk sendes tilbake til udocx.uit.no.

Hvis dette er første gang du logger deg på via udocx.uit.no, vil du bli bedt om å godta at Uitnau.accesscontrol.windows.net* ønsker å se din e-postadresse og grunnleggende informasjon om kontoen din. Dette er nødvendig for at vi skal kunne identifisere deg.

*Vi benytter en sky-tjeneste levert av Microsoft kalt ACS (Access Control Service) for å implementere Google-pålogging for vår SharePoint-løsning. Uitnau (Universitet i Tromsø, Norges arktiske universitet) er navnet på vårt domene i denne tjenesten.

Etter vellykket pålogging vil du videresendes tilbake til den opprinnelige adressen du skulle besøke under https://udocx.uit.no.


Dersom du ikke allerede har tilgang, vil du møte følgende skjermbilde hvor du kan sende en tilgangsforespørsel. Skriv en tydelig melding som forklarer hvem du er. Denne må behandles manuelt av områdeeier i SharePoint.

Så snart områdeier har godkjent forespørselen din vil du motta en e-post med link til området. Denne e-posten sendes til din Google-konto.

 


Driftsmeldinger fra ITA:
Sist endret 06.07.2020:
Påloggingsproblemer Eduroam
Sist endret 06.07.2020:
Mo i Rana: Problemer med Eduroam

Alle driftsmeldinger

Nyhetsbrev:
Abonner på IT driftsmeldinger fra UiT. Påmelding / Avmelding

 


ÅPNINGSTIDER(*)

Besvarelse av telefon og e-post

Mandag - fredag: 08:00-15:00

Skranke

Mandag - fredag: 09:00-15:00 (stengt for lunsj 11:30-12:00)


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Eldre versjon windows. Eldre versjon mac.