Tekstavstand / linjeskift i teksteditor

Når kan skriver en tekst og klikker Returnknappen (linjeskift) lages et nytt avsnitt, og det blir dermed en liten avstand til neste linje på nettsiden. Men du kan velge annerledes.

Tanken er at man skal skrive et avsnitt og la programmet automatisk bryte tekst når det kommer til slutten av en linje. Alt innenfor dette avsnittet ligger 'tett', og blir brutt av at du klikker på return-knappen. Da lages et nytt avsnitt med avstand til det forrige. Ett avsnitt ligger da innenfor en <p>-tag i html-koden (p for paragraph (avsnitt)).

Men av og til vil man kanskje velge og gå ned én linje uten å forlate avsnittet. Man kan da på en windowsmaskin holde Shift-knappen inne og trykke return. Det legges da inn en <br />-tag i koden, som rett og slett er et linjeskift innenfor avsnittet. (På Safari for mac må man holde inne både Shift og ctrl-knappen når man klikker return.)

De to avsnittene over er skrevet vanlig i to avsnitt, men så klikker jeg [Shift-return]
Og da kommer jeg på en linje rett under, og klikker på nytt [Shift-return]
Og da er vi på enda en ny linje. Men så klikker jeg kun [return]

Og da er jeg tilbake som vanlig i et nytt avsnitt.


Nyhetsbrev:
Abonner på IT driftsmeldinger fra UiT. Påmelding / Avmelding

 


 

ÅPNINGSTIDER

Besvarelse av telefon og e-post

    Mandag - fredag: 08:00-15:00

Skranke

    Mandag - fredag: 09:00-15:00

Lunchpause (alle dager)

    11:30 - 12:00 (stengt)

KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon.