CITRIX RECEIVER

På universitetet benytter vi Citrix for å gi tilgang til programmer som krever ekstra sikkerhet. Dette er typisk programmer som Agresso, Paga og Syllabus, med mere. I tillegg finner du også eksternt skrivebord her.

Det er flere måter å få tilgang til Citrix på. Du kan benytte vevløsningen https://cag.uit.no, eller installere selve Citrix klienten på din maskin.

Brukerveiledninger

Universitetets stasjonære kontormaskiner

Windows

Macintosh

  • På universitetets kontormaskiner med Macintosh vil Citrixklienten som regel være installert. Hvis du ikke finner klienten her kan du installere den selv fra Managed Software Center

 

Universitetets bærbare datamaskiner

Citrix vil oppføre seg forskjellig avhengig av om den bærbare datamaskinen er koblet til Universitetets nettverk eller om du har den hjemme.

 Windows

  •  Hvis den bærbare datamaskinen er tilkoblet universitetets nettverk med nettverkskabel vil Citrixklienten som regel være installert. Hvis du ikke finner klienten her kan du installere den selv fra Software Center

  • Hvis datamaskinen er tilkoblet med trådløsnett på universitetet eller hjemme kan du logge deg på nettsiden https://cag.uit.no for å få tilgang til Citrixapplikasjonene. Nettsiden vil selv installere Citrix-klienten hvis den ikke er installert og VPN er ikke påkrevd. En fullstendig brukerveiledning for dette finner du på nettsiden "Citrix - Installasjon Privatmaskin (Win)"

 Macintosh

  •  Hvis den bærbare datamaskinen er tilkoblet universitetets nettverk med nettverkskabel vil Citrix-klienten som regel være installert. Hvis du ikke finner klienten her kan du installere den selv fra Managed Software Center

  • Hvis datamaskina er tilkoblet med trådløsnett på universitetet eller hjemme kan du installere Citrix klienten fra nettsiden Nettsiden http://receiver.citrix.com. Deretter logger du deg på https://cag.uit.no. En fullstendig brukerveiledning for hvordan du gjør dette finner du på nettsiden "Citrix - Installasjon Privatmaskiner (Mac). VPN er ikke påkrevd for å bruke denne tjenesten.

Privateide datamaskiner

Windows

  • Logg deg på nettsiden https://cag.uit.no for å få tilgang til Citrixapplikasjonene. Nettsiden vil selv installere Citrix-klienten hvis den ikke er installert og VPN er ikke påkrevd. En fullstendig brukerveiledning for dette finner du på nettsiden "Citrix - Installasjon Privatmaskin (Win)"

Macintosh

Nettbrett

På grunn av skjermstørrelsen egner ikke Citrix seg for visning på mobiltelefoner selv om det teknisk fungerer å koble disse til. Du kan få opp applikasjonene på nettbrett, men tjenesten er heller ikke optimalisert for dette.

iPad

  • Citrix Receiver har en egen app som du kan installere fra Appstore. Installer denne og logg deg deretter inn på https://cag.uit.no. Aktiver appen ved å trykke på navnet ditt og deretter "Activate". Åpne så receiverconfig med appen Receiver.  Se Detaljert brukerveiledning på nettsiden "Citrix - Installasjon (iPhone, iPad)"

Android

Inkluderer nettbrett fra Samsung, HTC, LG etc.


Om Citrix - Hvordan det fungerer

Når du starter et program på din datamaskin foregår alle prosesser internt på denne. Hvis du for eksempel starter Microsoft Excell på din maskin er det denne maskina som åpner programmet, foretar alle beregninger og lagrer dokumentet når du er ferdig.

Når du benytter et program som er installert på en Citrix løsning er det Citrix serveren som gjør alle arbeidsoppgavene til dette programmet. I praksis fjernstyrer du programmet fra din datamaskin og Serveren sender kun et skjermbilde tilbake som viser deg hva som skjer.Nyhetsbrev:
Abonner på IT driftsmeldinger fra UiT. Påmelding / Avmelding

 


ÅPNINGSTIDER(*)

Besvarelse av telefon og e-post

Mandag - fredag: 08:00-15:30

Skranke

Mandag - fredag: 09:00-15:00 (stengt for lunsj 11:30-12:00)


 KONTAKTINFORMASJON


Fjernhjelp (Windows)Fjernhjelp (Mac)

"Fjernhjelp" er et verktøy du kan laste ned og starte når du vil gi Orakelet tilgang til å se og fjernstyre skjermbildet ditt. Krever ikke installasjon. Eldre versjon windows. Eldre versjon mac.