Studentenes ønske om fargeutskrift har blitt bønnhørt

Studentene kan nå skrive ut i farger hvis de ønsker det – og ikke bare i svart-hvit.

Det å kunne skrive ut i farge på skrivere har lenge vært ønsket av studentene. Den 20. september blir ønsket oppfylt på skrivere som er markert med en lapp der det står «Student printer». 

Hver student får en gratis kvote på utskrifter på kr. 100 per semester. En fargeutskrift koster kr. 0,80 per side og svart-hvit koster kr. 0,20 per side. Ut over denne summen må den enkelte student betale via Safecomweb (https://safecomweb.uit.no/). Den gratis kvoten tilsvarer utskrift av en bok. Det kan med andre ord være lurt å sjekke ut om «boka» finnes som e-bok, eller om nyttig info kan leses på nettbrett eller PC – før dette skrives ut.

Seksjonsleder for grunntjenester Ørjan Dypvik Pettersen sier de vil følge nøye med på ordningen og eventuelt foreta justeringer hvis det er nødvendig.

Det er flere ansatte ved Avdeling for IT (ITA) fra Seksjon for grunntjenester (GRU) som har samarbeidet for å komme fram til den tekniske løsningen med fargeutskrift for studenter. Kenneth Hazard fra GRU har vært hovedansvarlig for implementeringen av fargeutskrift. Seksjon for brukernær IT-støtte (BRU) overtok deretter arbeidet med å gjøre klar skriverne slik at de kan skrive ut i farge, med god hjelp fra lærlinger ved ITA.

IT-direktør Stig Ørsje er glad for at ITA kan oppfylle et av studentenes ønsker. Ørsje sier også at han tror UiT kanskje har en av de beste student-print ordningene i sektoren. – UiT har samtidig vært et av universitetene som har hatt gratis utskrift for studentene aller lengst, forteller han videre. – Samtidig med innføring av fargeutskrift har vi sett oss nødt til å innføre en kvote på antall gratis utskrift av sider, men vi mener fortatt at dette er en god utskriftsordning for studentene, avslutter Ørsje. 

IT-direktør Stig Ørsje er fornøyd med at studentene nå kan printe ut i farger. Foto: Trond Jenssen

Les mer på Orakelets brukerstøttesider om utskrift: uit.no/orakel/utskrift     

 

Sist endret: 21.09.2016
Skip to main content