Velkommen til Institutt for arkeologi og sosialantropologi

Arkeologi og sosialantropologi

Institutt for arkeologi og sosialantropologi består av tre fagmiljøer: arkeologi, sosialantropologi og visuelle kulturstudier.

Felles for fagene er at de studerer kultur og samfunn i både nære og fjerne strøk. Store deler av vår forskning er knyttet til enten nordområdestudier eller urfolksforskning, men settes inn i en større komparativ sammenheng. Derfor inngår forholdet mellom nord og sør, det lokale og det globale, også som en naturlig del av vårt perspektiv. Studier av samiske forhold i både nåtid og fortid har en sentral posisjon på instituttet. 

Instituttet tilbyr studieprogrammer på bachelor-, master og ph.d-nivå.

Ansatte ved Institutt for arkeologi og sosialantropologi:


NORDLYS UIT STIG B copy.jpg
Siste nyheter

FILOSOF MATHIAS SAGDAHL
Blir lest 900 ganger hver dag Temaet filosof Mathias Sagdahl skriver om er så populært at artiklene hans i snitt blir lest over 900 ganger – hver eneste dag.
Les nyhetssaken

ANNE HUSEBEKK KVADRAT K98A3483 copy.jpg
Ber samisk ungdom bidra til å berge språket Rektor Anne Husebekk mener at flere samiske ungdommer må ta høyere utdanning for å sikre at morgendagens skolebarn skal få undervisning på samisk.
Les nyhetssaken

Aktuelle arrangementer og prosjekter
Arrangement: Film produsert av Visuelle Kulturstudier vises på NRK2 Filmen "Les Mairuuwas - vannets mester" av førsteamanuensis Trond Waage (IAS) vises på NRK2 lørdag 1. oktober. Filmen handler om unge migranter og deres drøm om å lykks i en raskt voksende by i Kamerun.
Våre studier

[Loading...]

Annet
 

BESØKSADRESSE

Arkeologi: Breiviklia, L-fløya
Sosialantropologi: Breiviklia, N-fløya
Visuelle kulturstudier: Teorifagbygget hus 5, plan 6/Huginbakken 32.

POSTADRESSE
UiT Norges arktiske universitetet
Institutt for arkeologi og sosialantropologi
Postboks 6050 Langnes
9037 Tromsø


Fronter, Cristin, PAGAweb


 


Skip to main content