Velkommen!

NAFKAM logo

NAFKAM - Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin - har det nasjonale ansvaret for forskning på og informasjon om alternativ behandling.

Vi driver forskning på sikkerhet ved bruk av alternativ behandling, effekt av alternativ behandling, hva det innebærer å gå til en alternativ behandler, hvordan pasientene opplever møtet med behandlere og sin egen helse, mekanismene bak manuelle terapiformer samt kreft og alternativ behandling.

Dessuten driver vi den nettbaserte informasjonsbanken nifab.no, som tilbyr den norske befolkningen kunnskapsbasert informasjon om alternativ behandling. Hensikten er at pasienter kan bruke informasjonen som beslutningsstøtte ved eventuelle valg av alternative behandlinger for å påvirke egen helse.

Ansatte ved NAFKAM:


Siste nyheter

Trine Stub.crop.jpg
Språkproblemer når alternativ medisin og skolemedisin møtes

Mange pasienter supplerer medisinsk behandling med alternativ behandling, men de kan bli skadelidende hvis de ulike aktørene ikke klarer å kommunisere med hverandre.


Les nyhetssaken

NAFKAM deltar på Pasientsikkerhetskonferansen 2016 Årets nasjonale pasientsikkerhetskonferanse foregår 21-22. september i Tromsø. Temaet er  «En ny pasientrolle – betydning for pasientsikkerheten». Her vil også NAFKAM bidra, med sesjonen «Alternativ behandling og risiko». Les mer her.
Les nyhetssaken

[Loading...]

[Loading...]

[Loading...]

 

Kontaktinformasjon NAFKAM og nifab.no:

Telefon 
77 64 66 50 (9:00-14:00)
E-post nafkam@helsefak.uit.no