Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin - NAFKAM

NAFKAM - Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin - har det nasjonale ansvaret for forskning på og informasjon om alternativ behandling.

Vi driver forskning på sikkerhet ved bruk av alternativ behandling, effekt av alternativ behandling, hva det innebærer å gå til en alternativ behandler, hvordan pasientene opplever møtet med behandlere og sin egen helse, mekanismene bak manuelle terapiformer samt kreft og alternativ behandling.

Dessuten driver vi den nettbaserte informasjonsbanken nifab.no, som tilbyr den norske befolkningen kunnskapsbasert informasjon om alternativ behandling. Hensikten er at pasienter kan bruke informasjonen som beslutningsstøtte ved eventuelle valg av alternative behandlinger for å påvirke egen helse.

Ansatte ved NAFKAM:


nafkam-bilde-forside-web.png
Siste nyheter

Trine Stub.crop.jpg
Språkproblemer når alternativ medisin og skolemedisin møtes Mange pasienter supplerer medisinsk behandling med alternativ behandling, men de kan bli skadelidende hvis de ulike aktørene ikke klarer å kommunisere med hverandre.
Les nyhetssaken

NAFKAM deltar på Pasientsikkerhetskonferansen 2016 Årets nasjonale pasientsikkerhetskonferanse foregår 21-22. september i Tromsø. Temaet er  «En ny pasientrolle – betydning for pasientsikkerheten». Her vil også NAFKAM bidra, med sesjonen «Alternativ behandling og risiko». Les mer her.
Les nyhetssaken

[Loading...]

Tilknyttede enheter:
Annet

 

Telefon 77 64 66 50 (9:00-15:00)
E-post nafkam@helsefak.uit.no

Kontaktinformasjon NAFKAM

Publikumsinformasjon ivaretas av nifab.no:
- Telefon 77 64 91 90 (9:00-15:00)
- E-post  nifab@.helsefak.uit.no
NAFKAM driver:

Link til RESF-sidene
Link til nifab.no
CAM Regulation database
Link til cam-cancer.org

 

Skip to main content