Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Canvas innføringsprosjekt ved UiT

Det er samme brukernavn og passord til Canvas som til øvrige systemer på UiT. Nye studenter må aktivere sin konto før de får tilgang til Canvas. Du aktiverer din konto på Orakelet sine nettsider. 

Pålogging

Er du allerede innlogget i Feide, blir du sendt direkte til Canvas.

 

Canvas krever Feide-pålogging. Hvis du får beskjed om at "Pålogging feilet. Dette kan skyldes feil brukernavn eller passord, at passord er utløpt eller at brukerkontoen er låst." betyr det at du ennå ikke har fått tilgang til Canvas eller at du skriver inn feil brukernavn/passord.

Studenter må være semesterregistrert og ha godtatt sin utdanningsplan. Det kan ta 2-3 dager før kontoen er aktivtert i Canvas. På denne nettsiden kan du se hvordan det skal se ut

Ansatte må være registert i FS og tilknyttet et fag. Savner du tilgang må du ta kontakt med ditt institutt

Canvas er en læringsplattform som åpner for integrasjon mellom forskjellige verktøy og vil gi muligheter for varierte undervisningsformer. Les mer om Canvas på denne nettsiden.

Canvas erstatter Fronter og itslearning som LMS - "Learning management system" - i løpet av 2017 og 2018.

Det er kun utvalgte piloter som skal bruke Canvas fra høsten 2017. Kun studenter og ansatte som skal bruke Canvas vil kunne logge på. Hvis du ikke er bruker av Canvas vil du få beskjed om at pålogging feilet. Piloter våren 2018

Alle skal bruke Canvas fra høsten 2018. Det betyr at Fronter stenges 30. juni 2018 og og det vil ikke være mulig å hente ut materialer fra Fronter etter denne dato.

Vi anbefaler alle å bygge opp kursene sine på nytt. Ønsker du imidlertid å ta vare på noe av innholdet fra Fronter? Følg veiledningene:

 

Det er laget et nettbasert kurs for lærere på UiT i hvordan de kan starte arbeidet i Canvas. Et tilsvarende kurs for studenter er under arbeid.

    • Canvas - kom i gang. Gå gjennom hele kurset for å få et inntrykk av hvordan Canvas fungerer.
    • Videoopptak av Canvas kurs. Klikk her for å gå direkte til Canvas-siden med opptak av kurs og webinarer som har blitt holdt ved UiT - så langt.

Er det noe du lurer på? Canvas har en rik mengde med dokumentasjon og guider som viser hva du kan gjøre i Canvas:

Er det noe du lurer på? Canvas har en rik mengde med dokumentasjon og guider som viser hva du kan gjøre i Canvas: