Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne

Vitnemålsportalen

Vitnemålsportalen er en ny digital tjeneste, utviklet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Ved hjelp av Vitnemålsportalen kan du selv hente ut dine resultater fra høyere utdanning og dele dem med studiesteder, potensielle arbeidsgivere og andre relevante parter. Tjenesten er gratis å benytte. Skal du bruke tjenesten for å søke opptak, anbefaler vi deg å gi lærestedet tilgang til vitnemålet i minimum 6 måneder.


Hvorfor benytte Vitnemålsportalen?
Når du søker på studier og jobb vil du som oftest bli bedt om å fremvise dine vitnemål/karakterutskrifter. I dag finnes disse kun i papirform. Studiestedene bruker mye tid på å produsere vitnemål og karakterutskrifter og det går med store menger papir i denne produksjonen. I tillegg ser vi at studiesteder og arbeidsgivere, som mottakere av vitnemål og karakterutskrifter, bruker mye tid og penger på å sjekke om papirene er korrekte. 

Vitnemålsportalen:

  • gjør det enkelt for søker å tilgjengeliggjøre sine resultater
  • gjør det enkelt for arbeidsgivere og studiesteder å motta resultater
  • sikrer at resultater som deles er korrekte

Hvordan fungerer Vitnemålsportalen?
Det er kun du som kan logge deg på i Vitnemålsportalen og få opp dine resultater. En mottaker kan altså kun få se dine resultater dersom du har gitt ham/henne tilgang til dette.

Pålogging gjøres via ID-porten (MinID, BankID på mobil, BankID, Buypass eller Commfides) eller Feide (Felles elektronisk identitet i utdanningssektoren).

Deling av resultater via lenke:
Når du logger deg på i Vitnemålsportalen vil portalen hente opp alle dine resultater, direkte fra studiestedenes databaser. Du kan velge hvilke resultater du ønsker å dele. Vitnemålsportalen vil så generere en lenke som du enkelt kan sende til ønsket mottaker. Du kan bestemme hvor lenge lenken skal være aktiv og hvilket språk resultatene skal vises på (bokmål, nynorsk eller engelsk). Du har til enhver tid mulighet til å ugyldiggjøre lenken.

Deling av resultater via en rekrutteringsplattform:
Hvis du søker jobb via en rekrutteringsplattform som er koblet til Vitnemålsportalen, vil du få mulighet til å dele dine resultater ved å trykke på en lenke i rekrutteringssystemet. Lenken vil da føre deg til Vitnemålsportalen hvor du logger deg inn. Du velger så hvilke resultater som skal deles med bedriften og trykker på "Overfør resultater". Resultatene sendes da til bedriftens rekrutteringssystem. 


Vitnemålsportalen er en sikker tjeneste

  • For avsender: Det er du som har oppnådd resultatene som styrer hvem som skal få se resultatene dine. Alle overføringer av resultater er krypterte.
  • For mottaker: Resultatene hentes direkte fra studiestedenes database. For å være sikker på at resultatene du ser virkelig kommer fra Vitnemålsportalen er det flere ting du kan sjekke E-poster med lenke som sendes fra Vitnemålsportalen skal ha avsenderen noreply@vitnemalsportalen.no Lenkeadressen (URL-en) skal begynne med "https://vitnemalsportalen.no..." Etter å ha trykket på lenken skal et ikon som indikerer en hengelås vises ved siden av lenkeadressen.
Ansvarlig for siden: Grethe Karlsen
Sist oppdatert: 06.03.2019 09:17